Nejlepší trendy na sezónu S/S21

Rok 2020 nebyl jednoduchý pro nikoho z nás a vliv neblahých okolností můžeme pozorovat i na jarních kolekcích světových návrhářů.

Designéři módních značek byli nuceni pracovat v úplně jiných podmínkách, než jsou zvyklí, s týmem roztroušeným po celém světě a poradami a kreativními meetingy vedenými převážně přes Zoom. Možná i proto můžeme v kolekcích pozorovat dva hlavní proudy: honosnost a pohodlnost.

Zatímco někteří vsadili na pokračování trendu roku 2020, kdy jsme se nejraději choulili do pohodlných teplákových materiálů a oversized střihů, ostatní se snažili myslet pozitivně a vnést do svých kolekcí opulenci, která nám společně s večerními akcemi v uplynulém roce chyběla. 

Jaké kousky a módní trendy nás inspirovaly nejvíce a rozhodně by neměly uniknout vaší pozornosti?

Pastelově růžová

Něžnost k jaru a budící se rozkvétající přírodě dozajista patří. Letos ale světle růžovou uvidíme téměř všude – na šatech, halenkách i doplňcích. Je už na vás, jestli ji zkombinujete s kšiltovkou a teniskami jako na přehlídce CELINE, rozbijete výraznými černými kouřovými stíny jako u Chanelu nebo doplníte dívčí kabelkou a vysokými lodičkami, abyste dosáhli přímo panenkovského looku jako u značky Moschino

Chanel/Moschino/Chanel

Denim

Klasický modrý denim je zpátky – a nejlépe, když se do něj zahalíte od hlavy až k patě jako u Burberry nebo Balmain. Je ale i skvělým doplněkem do vlasů, což dokázal Dior, nebo si pořiďte džínovou kabelku, třeba tu od Dolce&Gabbana. Pro stylové denimové kousky ale nemusíte rovnou do Pařížské, doporučujeme prohledat skříň maminky a babičky a nebo nejtajnější útroby second-handů. 

Balmain/Dolce&Gabbana/Dior

Metalický třpyt

Ostrá světla dnes zavřených klubů a barů si vynahradíme ostrými letními slunečními paprsky. Nejlépe se budou odrážet od metalických materiálů, kterých se letos rozhodně nemusíme bát. Pokud si troufáte, zahalte se do nich klidně celí jako u Alexandra Vauthiera, klidně ale outfit doplňte o jednoduchý bílý tank-top, a vytvořte tak stylový casual look, jako to perfektně umí Sportmax

Alexander Vauthier/Sportmax/ Alexander Vauthier

Pruhy, pruhy, pruhy

Čím výraznější a šílenější, tím lepší. Nebojte se zkombinovat několik druhů potisků dohromady, stejně jako různé barvy a materiály. Klidně kombinujte příčné i podélné pruhy jako Versace, různě široké pruhy jako na přehlídce Ashish nebo pruhovaný vršek s jinak vzorovaným spodním dílem jako u Louis Vuitton

Louis Vuitton/Ashish/Versace

Stříbrná

Flitry, kov, výšivky… fantazii se meze nekladou. Platí pouze jedno heslo: čím zářivější, tím lepší. Nebojte se zahalit do stříbrné a proměnit svou cestu do práce na divokou párty jako vystřiženou z Velkého Gatsbyho. Elegantnější inspiraci najdete u Balmain nebo Burberry, odvážnější ať nakouknou na mola Paco Rabanne nebo Balenciagy.

Balmain/Burberry/Paco Rabanne

Ležérnost

Jelikož se většina pracovních schůzek přesunula z přeplněných zasedacích místností do pohodlí našeho gauče, je i workwear, který můžeme vidět v jarních kolekcích, velmi uvolněný. Nebojte se volných kalhot od Chloé, rozevlátých košilových šatů od Diora nebo mužského obleku od Altuzarry. A pokud chcete outfit zženštit, vždy funguje pas zdůrazněný stylovým páskem.

Chloé/Altuzarra/Dior

Monochrome

Ať už jde o materiály nebo barvy, nebojte se nést svůj outfit v jednom tónu. Těšíme se, až se budeme procházet letní Prahou v celobílém looku jako od Max Mara nebo Emporio Armani, či posedávat večer na Náplavce zahaleny do černé jako u Philosophy, Oliviera Theyskens nebo Marine Serre. Na párty vyrazíme rozhodně celé v červené jako u Etro nebo Valentino a na výlet do přírody se zahalíme do květinových vzorů jako na přehlídce Kenzo nebo Erdem.

Max Mara/Philosophy/Valentino

Náhledový obrázek: Kenzo/Erdem/Sacai/Blumarine/Balmain/Celine

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *