Dostatek času na rozjezd a vypnutý telefon aneb Ranní rutina pro produktivní den

Podzim v plném proudu a vám se stále nedaří začít den tak, abyste všechno stihli? A co takhle si nastavit režim? Každé malé dítě ho má, tak proč ne vy? Ranní rutina vám pomůže každý den odstartovat v klidu, bez stresu, spěchu a zpoždění.

Budík vždy ve stejný čas

Ač se vám to líbí, nebo ne, konzistentní vstávání pomáhá nastavit váš vnitřní biologický rytmus. Díky tomu se vám bude lépe spát, lépe vstávat a taky lépe fungovat během celého dne. Zkuste proto vstávat každý den ve stejný čas, ideálně i o víkendech.

Čas na klidné ráno

Abyste nemuseli každé ráno zběsile pobíhat po bytě, vybírat si outfit s kartáčkem v puse a pak letět do práce s prázdným žaludkem, nastavte si budík o chvilku dřív, než je nezbytně nutné. Raději jděte dřív spát, ale ráno si trochu času na spánek ukrojte a nechte si dostatečnou rezervu na klidné ráno.

Telefon nechte spát

Pokud používáte budík na telefonu, k ničemu dalšímu ho ráno už nepoužívejte. Všechna upozornění, zprávy a e-maily určitě ještě chvíli počkají. I když se totiž budete chtít jenom mrknout, času vám tahle aktivita sebere příliš mnoho – a budete ho hodně postrádat. A navíc vám začnou myšlenky utíkat jinam (úplně zbytečně). Ráno se soustřeďte sami na sebe.

Pomalý rozjezd

Když nebudete půl hodiny v posteli přilepení k telefonu, uvidíte, že máte najednou spoustu času na pomalý rozjezd. Dejte si sprchu, udělejte si hezký účes, vyberte super outfit, protáhněte se, zameditujte si, připravte si vydatnou snídani… Jak se vám hned bude lépe fungovat!

Aktivity pro lepší start dne

Co takhle zařadit do své ranní rutiny nějakou aktivitu, která vám zlepší celý den? Krátké cvičení ráno, ať už jde o běh, jógu, plavání nebo rychlou procházku, rozproudí krev a zlepší náladu. Fyzická aktivita stimuluje mozek a připraví vás na produktivní den. A pokud sportu neholdujete, zkuste si třeba alespoň několik minut číst, naučit se pár nových slovíček z italštiny nebo zapracovat na svém kaligrafickém umu.

Úkoly a priority

Vytáhněte to do list a sepište si seznam úkolů a povinností na daný den. Nezapomeňte k nim přiřadit prioritu a náročnost. A pak hurá do práce! Nejprve splňte ty úkoly, které vám zaberou nejméně času. A ty náročné plňte v době, kdy máte nejvíc energie.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *