Spotřebováno: Fake parfém i sérum lehké jako vánek

Další dávka kosmetických recenzí je tady. Tentokrát se zaměříme na ikonickou vůni Baccarat Rouge, která je hojně kopírována do vůní i šamponů, posvítíme si na jedny z nejdražších očních stínů na trhu a chybět nebude ani jedna super novinka od Mac.

Parfém na praní

Opravdu potřebujete něco, co se nazývá parfém na praní? Já rozhodně ano, a proto mi nemohla uniknout tato hliněná lahvička od italské značky Tesori D’oriente, kterou mi doporučovala nejedna kamarádka. Přidáte pár víček do bubnu pračky a poté vytáhnete oblečení, jehož vůně vás dostane.

Muchio Bianco voní po bílém pižmu a mně připomíná vůni čistoty v luxusních hotelech. Nejlepší na tomto parfému je, jak trvalé výsledky má. Na oblečení voní intenzivně klidně i týden, což mě jako milovnici parfémů rozhodně těší. Vůní zkrátka není nikdy dost!

TESORI D’ORIENTE, parfém na prádlo Muschio Bianco, 319 Kč

Fejkový Baccarat

Sociální sítě jsou plné pochval na parfémy ze Zary, které prý povedeně kopírují velké značky, jako jsou Byredo, Francis Kurkdjian nebo YSL. Já vyzkoušela Red temptation, který má připomínat bestseller Baccarat Rouge 540 od Francise Kurkdjiana, vůni, která stojí okolo pěti tisíc korun a je jednou z nejprodávanějších v pražském butiku Ingredients.

Ano, voní podobně, to nebudu popírat, ale určitě ne stejně. Ucítíte ambru, šafrán a možná i jasmín, ale ve výsledku je celé toto kopírování prostě špatně. Protiví se mi všechno, co se až příliš okatě inspiruje kvalitní kompozicí od velkých parfémářů, které těmito levnějšími vodami prostě dehonestují. Pardon, ale nekupujte si to.

ZARA, parfémová voda Red temptation, 499 Kč (80 ml)

Hyper super sérum

Věděli jste, že značka MAC vyrábí nově i se skin care? Kromě božského štětce, kterým je dobré produkty aplikovat, jsem naprosto unešená z hydratačního séra Hyper Real Serumizer. To pokožku nejen vyživí, ale také připraví na následnou aplikaci make-upu, jehož výdrž jednoznačně prodlužuje.

Zároveň je sérum lehké jako vánek, vaši pleť nezatíží a poté můžete použít i krém, i když Hyper Real Serumizer zastane i ten. Já začnu testovat Skincanvas Balm ze stejné řady. A ty obaly?!

MAC, výživné a hydratační sérum Hyper Real Serumizer, 1 442 Kč

Vůně není všechno

Přiznání: byla jsem nevěrná mým oblíbeným značkám, jako je Authentic Beauty Concept, Sachajuan a Moroccanoil, a mé vlasy mi to daly velmi rychle najevo. Šampon Serie Expert Curl Expression se jim nevyrovnal. Zkusila jsem ho kvůli schopnosti definovat vlny, se kterými teď experimentuji, ale i kvůli vůni, která by měla být opět podobná výše zmíněné Baccarat Rouge 540 od Kurkdjiana.

Ano, voní podobně, ale #samestory. Bohužel mi po celém vypotřebovaném balení začaly vlasy více elektrizovat a na pokožce hlavy se začaly tvořit lupy.

L’ORÉAL PROFESSIONNEL, čisticí šampon pro vlnité a kudrnaté vlasy Serie Expert Curl Expression, 367 Kč (300 ml)

Tisícovku za gram

Uvědomili jste si někdy, kolik stojí gram luxusní kosmetiky? V případě očních stínů od Westman Atelier se jedná o rovnou tisícovku. A za mě se jde rozhodně o dobrou investici. Že se jedná o výjimečný produkt vám napoví už obal, který je nádherný, luxusní, magnetický a všechny stíny mají i vlastní dustbag.

To hlavní je ale samotný oční stín, který má krémovější texturu, nepráší a pyšní se bohatou pigmentací. Já jsem si vybrala variantu Les Nuits, jež obsahuje i ten nejkrásnější vínový odstín, který jsem kdy viděla. Výdrž obrovská, možná stejně jako cena, ale kromě ní nemám absolutně co vytknout.

WESTMAN ATELIER, oční stíny Eye Pods Les Nuits, 2 400 Kč

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *