V Zákulisí s herečkou Leonou Skleničkovou: Lhát umím dokonale. Každý z nás něco hraje

Herečka Leona Skleničková (24) ztvárnila hlavní roli v nové vánoční pohádce Krakonošovo tajemství, kterou vidělo dokonce tři a půl milionu lidí. Jak dlouho se připravuje na roli, kolik si herci vydělají a umí lhát? Co dalšího prozradila v podcastu V Zákulisí?

V čem spočívá práce agentů?

Jak vysoká je jejich provize?

Jsou herci dobře placení?

Jak se natáčí sexuální scény?

Jak dlouho se učí jednu stranu textu?

Foto: Vojtěch Veškrna pro FFaasshhiioonn.com

Na velkém plátně se Leona poprvé objevila už v roce 2020 ve filmu Modelář v režii Petra Zelenky, poté například ve filmu Petera Bebjaka Stínohra. Mimo jiné si zahrála americkou studentku v seriálu Haunted pro Netflix, účinkovala v seriálu České televize Ochránce nebo na Nově v sérii Pan profesor. Za pár dnů ji můžete vidět v seriálu natočeným pro VOYO Sex O’Clock – inspirovaným Netflixovským Sex Education. 

Leona nevystudovala konzervatoř, přesto se dokázala během pár let dostat do televizních seriálů i celovečerních filmů. Čemu za to vděčí? A jak se jako začínající herečka prosadit? „Pomohly mi například kurzy divadelního herectví v angličtině, to byl skvělý odrazový můstek,“ vzpomíná Leona.

Krakonošovo tajemství

„Herec na sobě musí pracovat ve spoustě sférách. Na vystupování před kamerou, řeči… Často třeba dělám logopedická cvičení. Musím se taky udržovat fyzicky v kondici. A zároveň se snažím číst, vzdělávat se, poznávat svět. Z toho všeho pak můžu čerpat pro roli, kterou zrovna hraju,“ říká Leona.

Na filmech už spolupracovala s více zahraničními produkcemi. Čím jsou ty české odlišné právě od zahraničních? V čem jsou lepší nebo horší? A zažila někdy něco podobného #metoo?

S Leonou si povídala Klára Dedková a kromě toho, proč Leona nedostudovala konzervatoř, probraly i její dospívání a život v Anglii. Poodkrývají také práci agentů, herecký plat nebo zákulisí natáčení sexuálních scén.

Speciální bonusová epizoda na herohero

Děkujeme všem, kteří se připojili k platformě herohero! Po aktivaci předplatného, které činí 5 euro za měsíc, se můžete těšit na bonusový obsah, jako je například speciální epizoda s návodem, jak se stát v daném oboru těmi nejlepšími. Každého hosta se ptáme na rady – Jak začít? Co musím umět? Kolik mě to bude stát? Jak se dostat tam, kde je on?

Celý podcast (hlavní + drbací část) si můžete poslechnout jak na Apple Podcast a Spotify, tak na Youtube a Hero Hero.

Poslechněte si i minulou epizodu se stylistkou Lenkou Kermes!

*úvodní foto: Vojtěch Veškrna pro Ffaasshhiioonn.com

Doporučené články

2 komentář

  1. […] druhého Zákulisního podcastu byla herečka Leona Skleničková, která ztvárnila hlavní roli ve vánoční pohádce […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *