Make-up vs. 30stupňová vedra. Triky a produkty, díky kterým budete vypadat dokonale

Jasně, nejlepší rady na světě jsou, ať se v létě nemalujete vůbec. My make-up milujeme a víme, jak na něj i v tom nejparnějším počasí.

Léto je v plném proudu, teplotní rekordy nebyly nikdy vyšší a my i v těchto ztížených podmínkách toužíme žít a zůstat krásné. Vylučují se 30stupňové teploty s perfektním make-upem? Nemyslíme si.

Pokud dodržíte pár jednoduchých zásad a investujete do kvalitních produktů, make-up může zůstat stejně dokonalý, ať už je venku sebevětší vedro, vy máte nasazené sluneční brýle a respirátor, nebo prší a vy nemáte deštník. Vyzkoušeno za vás.

Podkladová báze není fráze

Říká se, že k dokonalému make-upu potřebujete dvě věci. Bezchybnou pleť a skvělý podklad. S tím prvním vám pomůže šikovná kosmetička a životní styl, s tím druhým my. Než vůbec jakýkoliv make-up začnete nanášet, vaše pleť musí být perfektně čistá a hydratovaná.

Kromě denního krému (s vysokým faktorem SPF!) použijte i sérum s kyselinou hyaluronovou. Hydratace je zkrátka základ. Pokud máte sušší pleť, nebojte se ani aplikace hydratační masky nebo hutnějšího krému. Make-up poté pleť nebude dehydratovat a nezmění se na nevzhledné šupinky nebo mapy zvýrazňující póry.

Tip: Čeká-li vás nějaká důležitá akce, rande nebo večírek do noci, vsaďte na specializované primery, které jsou tím nejlepším, co kdy udrželo make-up na místě.

MAC Studio Fix Mattifine 12HR Shine-ControlPrimer
NEUTROGENA Hydro Boost Koncentrované sérum kyseliny hyaluronové
KIEHL’S Avocado Nourishing Hydration Mask

BB, CC, pudr, nebo fluid?

Ročnímu období bychom měli ideálně přizpůsobit i druh make-upu. Zde však neexistuje univerzální pravidlo, každý máme pleť jinou a každý se cítí dobře v něčem jiném. Obecně však platí, že kromě lehčího oblečení vyhovuje lidem i lehčí konzistence make-upu.

Pro tyhle účely jsou skvělé BB nebo CC krémy, tónující opalovací krémy, nebo make-up fluidy či krycí pudry. Čím prodyšnější konzistence, tím méně rizik spojených s otíráním či roztékáním make-upu.

LA ROCHE-POSAY Anthelios Mineral One
ESTÉE LAUDER Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC Creme
CHANEL Vitalumière Aqua

Voděodolné verze

Teď sice nepřijdeme s ničím přelomovým, ale voděodolná řasenka, linky, make-up nebo pudr jsou opravdu těmi produkty, které váš obličej udrží v totožné podobě, jako byl ráno v koupelně. Více o nich si přečtěte třeba TADY.

Technologie výroby jdou neustále dopředu, a tak není divu, že s některým make-upem nehne ani olejový dvoufázový odličovač, natož pak polední slunce nebo pár slz.

MAC Studio Radiance Face and Body Radiant Sheer Foundation
TOO FACED Better Than Sex Waterproof Voděodolná Řasenka
ESSENCE Liquid Ink Eyeliner Waterproof

Zázrak jménem fixátor

Vždycky jste si mysleli, že je fixační sprej zbytečný a poněkud drahý krok v make-up rutině? Vyzkoušejte a uvidíte, že vám změní život. V kombinaci s primerem se jedná o něco, co s vaším make-upem opravdu nehne, ať se děje cokoliv, a to se občas prostě hodí. Navíc je jeho aplikace příjemná a většinou hezky voní.

Vyplatí se ho nosit s sebou i na cestách, jelikož make-up dokáže skvěle obnovit, pleť hezky rozzáří a vás příjemně osvěží. Podobné účinky mají i termální vody ve spreji, bez kterých v horkých dnech raději ani nevycházejte z domu.

AVÈNE Eau Thermale termální voda
URBAN DECAY All Nighter extra silný fixační sprej na make-up
EVIAN Brumisateur osvěžující pleťová voda ve spreji
MAC Prep + Prime Fix+ Rose pleťová mlha pro fixaci make-upu
MAC Mini Prep + Prime Fix +

Permanentní cesta

A to nejlepší na konec. Pokud vás make-up svým způsobem otravuje, ale zároveň se vám líbí, jak dokáže podtrhnout vaše přednosti, vyzkoušejte ten permanentní. V kvalitních salonech už téměř nenarazíte na pokusy, které přirozeně nevypadají.

My si například oblíbily proceduru microblading, o které si více přečtěte například ZDE. Věřte nám, že vaše obočí nikdy nevypadalo líp.

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *