Chystáte se na festival? Na těchto 8 věcí byste neměli zapomenout

Léto je sice v plném proudu, sezóna letních festivalů ovšem zdaleka nekončí. Takže pokud se ještě chystáte vyrazit na některý z nich, jsou následující rady právě pro vás.

1. Plánujte!

Nedokážete si bez seznamu zabalit ani ke kamarádce, natož na vícedenní festival? Ač si myslíte, že máte v hlavě všechno, často se najde alespoň jedna věc, kterou byste si po dvou dnech velmi přáli mít u sebe. Sepsat si vše potřebné na papír nebo do telefonu zabere jen pár minut.

Tip: Udělejte si to letos o něco zábavnější! Vytvořte si power pointovou prezentaci nebo si poskládejte obrázkový mood board s outfity. Spoustu inspirace najdete na TikToku nebo Pinterestu.

2. Udělejte si sdílený playlist

Čeká vás dlouhá cesta v autě s partou lidí nebo si chcete zkrátit dlouhé chvíle ve stanu? Vytvořte si sdílený playlist! Pár dnů před festivalem jej jeden z vás snadno vytvoří, nasdílí link ostatním a zábava může začít. Můžete si určit žánr nebo téma hudby, kterou budete chtít poslouchat, a pak už jen přidávejte písničky dle libosti.

3. Kdo šetří, má za tři …

Známe to všichni, přijedeme z festivalu a zjistíme, že kromě peněz za lístek jsme utratili majlant za jídlo, pití a jiné aktivity. Tenhle bod zase souvisí s plánováním. Pokud to pravidla festivalu dovolí, minimálně snídaně nebo různé snacky si zabalte s sebou.

To stejné platí u nealka! Známe z vlastní zkušenosti, že alkohol je k sehnání na každém rohu, voda je ale nedostupnou surovinou. Rozmyslete si, za co na festivalu utrácet a bez čeho byste se naopak obešli. 

4. Nezapomeňte dobít energii

Jedna ze základních věcí, která vám nesmí chybět, je power banka. I kdybyste si chtěli užít festival bez věčného brouzdání na sítích, je důležité mít telefon po ruce a nabitý pro všechny případy. Některá festivalová místa jsou ohromná, stanové městečko může být úplně mimo dění a v partě pěti osob není možné zůstat neustále pohromadě. A tehdy se nabitý telefon rozhodně hodí!

Tip: V takových případech zvažte i sdílení polohy s přáteli.

5. Hygiena na cestu

Během intenzivního tanečního programu není nutné rezignovat na základní hygienu. Alespoň ne úplně… Vlhčené a intimní ubrousky jsou absolutní nutnost, stejně tak deodorant. Některé festivaly zajišťují pro své návštěvníky sprchy, na které jsou ale většinou hodinové fronty.

Tip: Přibalte si několik velkých vod navíc. Napíchejte nožíkem do víčka několik dírek. A provizorní sprcha je na světě! (Děkujeme ti TikToku!)

6. Řekněte kocovině NE!

Alkohol je pro mnohé nedílnou součástí festivalových radovánek. Pozor! Nemusí být. Pokud nejste jeho zastáncem, nebojte se říct ne. Každopádně s alkoholem či bez něj, je nutné dodržovat pitný režim. Pokud si sem tam panáčka dáte, myslete na své budoucí já a zabalte si své pomocníky, které vám ráno po párty usnadní. Ať už je to prášek na hlavu, na žaludek nebo třeba ginger shot.

7. Chraňte se (před vším)

Festivalové dny a noci mohou být vzrušující zážitek. Nesmíte ale zapomenout, že po nich přijde (bohužel) realita všedních dnů. Myslete na svoje zdraví! Špunty do uší budou vaši nejlepší kamarádi před hlasitou hudbou, ze které vám po pár dnech půjde hlava kolem nebo před chrápajícím kamarádem ve stanu.

Uši ale nejsou to jediné, co je potřeba chránit. Zabalte si také sluneční brýle (záněty spojivek nejsou žádná sranda, mluvíme z vlastní zkušenosti), repelent, opalovací krém… A protože procitnutí může být i tvrdší než jen spálená záda, přibalte si i balíček kondomů.

8. Buďte ostražití

Festivalové areály mohou být jedno velké bludiště. Strašidelné bludiště. Rozhodně nechceme šířit paniku, ale i na pohodovém místě se může stát cokoliv. Potřebujete si dojít sami pro mikinu, na záchod… Kolem je hodně temných míst a lidí pod vlivem všeho možného. Nepodceňujte to.

Noste u sebe po celou dobu festivalu starý dobrý pepřák nebo něco ostrého, čím se případně můžete chránit. Rozhlížejte se kolem sebe a všímejte si ostatních, dávejte pozor na otevřená pití a celkově buďte ostražití!

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *