Nenechte vedra vyhrát. Jak se během horkého léta starat o své vlasy?

S létem pravidelně přicházejí i vysoké teploty, sluneční paprsky, slaná mořská voda a pot. To všechno dává našim vlasům během horkých měsíců dost zabrat. Jak jim dopřát zaslouženou péči?

Stay hydrated

A tím nemyslíme jen to, že byste neměli vycházet bez láhve s ledovou vodou – hydrataci totiž potřebují i vaše vlasy. Slunce, pot a slaná nebo chlorovaná voda může vlasy vysušovat, a ty tak působit bez života. Nezapomínejte proto na kvalitní hydratační kondicionér a masku.

Tip: Maska na vlasovou pokožku Roots od Lush

Maska plná máty, extra panenského olivového oleje, medu a kopřiv. Naneste na suché vlasy, vmasírujte do vlasové pokožky, nechte působit 20 minut, opláchněte a pak vlasy umyjte jako obvykle.

Padesátkrát a stále dokola: SPF

Ano, čtete správně! Stejně jako před sluncem chráníte svou pokožku, zaslouží si to i vlasy. Dopřejte jim proto opalovací sprej nebo krém na vlasy s ochranným faktorem.

Tip: Sprej Scalp Protect od Revolution Haircare

Sprej vlasy chrání před UV zářením, zabraňuje jejich dehydrataci a nechává vlasy jsou a hebké na dotek.

Dvě mouchy jednou ranou

Stylový klobouk, kšiltovka nebo hedvábný šátek nejsou jen módní doplňky, fungují totiž taky jako skvělá ochrana proti slunci. Takže pokud víte, že budete celý den venku, nezapomeňte na pokrývku hlavy, která nejen, že vám dodá šmrnc, ale navíc chrání jak vaše vlasy, tak i obličej.

Tip: Saténová šála ze Zary

Zapomeňte na žehlení

V létě se vlasová pokožka více potí, proto myslete na šetrné a správné mytí. A pokud můžete, nechte vlasy volně schnout a minimalizujte používání fénů a žehliček. Vždyť je venku jen o pár stupňů víc!

Tip: Heatless vlny od InvisibleBobble ze Sephory

Vlasy namotáte do invisibobble na pár hodin nebo přes noc. Výsledkem jsou objemnější a výdržnější vlny než z foukané nebo kulmy!

Voda nemá šanci

A to ani ta mořská, ani chlorovaná. Před návštěvou bazénu či moře si vlasy navlhčete čistou pitnou vodou a použijte leave-in kondicionér. Vytvoříte tak ochrannou bariéru a zabráníte pronikání chloru do vlasů.

Tip: Leave-in kondicionér Malibu C

Bezoplachová mlha vlasy hydratuje, dodává jim hebkost a přirozený lesk, chrání před účinky tepla i UV zářením a usnadňuje rozčesávání. 

In your Summer era

Proč se v létě neosvěžit i novým střihem? Uvidíte, že si nejen odlehčíte hlavu, ale vlasy budou vypadat zdravější a hustší.

Přečtěte si o naší návštěvě kadeřnického salonu Bomton!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *