Styl jako scandi girl. Co bude trendy podle kodaňského fashion weeku?

Nejudržitelnější světový fashion week je za námi. Kodaňská mola byla plná novinek na jaro a léto, nicméně streetstyle odhalil mnoho trendů na tento podzim! Co si tedy pořídit a jak kousky kombinovat?

Monochrom

Outfity složené pouze z jedné barvy, materiálu či potisku jsou the way pro tento podzim. Může to znít nudně, ale opak je pravdou! Důležitá je hra s odstíny a texturami jednotlivých kousků. Nebojte se sáhnout po denimu nebo zvířecím vzoru, vše je povoleno! Ale pozor, i přes to, že scandi style je většinou spíše barevný, celočerné outfity ovládly letošní fashion week jak na mole, tak v ulicích.

Lesk a třpyt

Tento rok se nese na vlně metalických materiálů a flitrů, no a to nám samozřejmě bylo potvrzeno i během fashion weeku. Lesk i třpyt byl vidět od decentních doplňků až po celé monochrome looky. Stříbrná jasně vede, nicméně ani barevné kombinace rozhodně nejsou opomíjené. 

Print on print on print

Čím je skandinávský, a zejména kodaňský styl známý, je mixování vzorů a potisků. Tímto způsobem lehce dosáhnete ležérního chic outfitu. Na fashion weeku se toho hosté nebáli a šli do toho all in. Nejvíce byl vidět kárový vzor a samozřejmě klasické puntíky, proužky i grafické potisky.

Oversized is not gone

Poslední době se hodně zmiňovalo, že oversized fit už není in. Kodaňský streetstyle nás ale přesvědčuje o opaku. Nejen, že je volnější look stále in, troufáme si říct, že je dokonce jedním z hlavních trendů! Je to naprosto pochopitelné – pohodlí je jedním z hlavních znaků scandi stylu and we are here for it! Tak kdo se taky vrhne do partnerovy skříně?

Něžnost krajky

I přesto, že jsou outfit v ulicích během fashion weeku velmi hravé, střihy nejsou úplně typicky dámské. Ženskost a jemnost ale lookům dodávají krajky a volánky. Náznak tohoto trend tu byl už přes léto, ale rozhodně tyto kousky do skříně ještě neuklízejte. Nejsou sice úplně do chladnějšího počasí, nicméně právě jejich vrstvení dodá outfitu ten správný šmrnc.

(úvodní) foto: ACIELLE / STYLE DU MONDE

Žofie Holá

Baví mě být kreativní a zajímám se o vše, co souvisí s estetikou. Móda ale rozhodně vede! Sdílím svůj styl na sociálních sítích, studuji business a starám se o jednu chlupatou potvoru (Haf). Jsem v zákulisí zákulisního Instagramu, no a teď pro vás i píšu. Připravte se na pořádnou dávku fashion contentu!

Doporučené články

1 komentář

  1. […] den mě opět čekaly dvě přehlídky. Na první jsem zvolila monochromatický černý outfit (streetstyle trend z Kodaňského fashion weeku) a nechala jsem vyniknout kabelku Sunnie. Tahle půlkulatá kráska je nejen nádherná, ale i […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *