Francouzská riviéra už dávno není jen pro smetánku. Objevte krásy Nice

Toužíte po dovolené u moře, ale nedokážete se celý den válet na pláži? Pak je jih Francie tou ideální destinací. I když léto pomalu končí, hlavní sezóna v Nice se teprve rozjíždí – a možná čeká právě na vás.

Francouzská riviéra se poslední dobou stává čím dál více oblíbenou destinací a není se čemu divit. Moře, památky, gastronomie, noční život a nějaké to nakupování, prostě vše, co tvoří dokonalou dovolenou. Co v Nice a okolí můžete podniknout?

Procházka starým městem

V Nice rozhodně stojí za to projít si staré město neboli Vieux Nice. Okouzlující ulice jsou plné barevných budov s modro zelenými okenicemi.

Tip: koukejte pořádně a možná si všimnete pár očních klamů!

Výhled z Castle Hill

Nejlepší výhled na Nice a ještě dál je rozhodně právě z Castle Hill. Kopec se tyčí mezi starým městem a přístavem Port Olympia. Nahoru vede několik cest, některé příznivější než jiné, ale opravdu to stojí za to úsilí. Nahoře na návštěvníky čeká i menší občerstvení a osvěžující vodopád.

Trocha kultury v MAMAC

Muzeum moderního umění jen kousek od pláže a hlavní třídy může být skvělou odpočinkovou aktivitou v klimatizovaném prostředí. Jedna z mála moderních budov v Nice nabízí pět pater umění od umělců z celého světa. A třešničkou na dortu je panoramatická terasa. 

TIP: studenti se studentskou kartou mají vstup do všech muzeí a galerií ve Francii zdarma.

Luxus soukromé pláže

Promenáda je plná veřejných pláží, což je skvělé, nicméně ležet celý den na kamenech a neustále si hlídat své věci není úplně ten nejlepší relax. Proto opravdu stojí za to udělat si jeden hezký klidný den na jedné ze soukromých pláží. Většina je cenově celkem dostupných a nabízí pohodlná lehátka, stín slunečníků a full service. Bohužel je většinou zakázána konzumace vlastního jídla a pití, ale jednou se rozmazlit luxusním obědem není od věci!

TIP: udělejte si rezervaci, protože jinak místo nenajdete.

Na trhy jako místní

Květinové trhy Marché aux fleur ve čtvrti Saleya nenabízí jen květiny, ale mnoho čerstvého ovoce a zeleniny, lokální tvůrce a zboží. To ale není vše! Trhy se každé pondělí promění na bleší nebo starožitné. V pondělí si tedy můžete pořídit unikátní kousky od dekorací až po nábytek.

Kouzelná vesnička Éze

Na Nice je super, že je to kousek na jiná krásná místa riviéry. Kamenná vesnička Éze na vrcholu kopce je jen půl hodiny autobusem z centra města. Pozor, opravdu je důležité cestovat autobusem a ne vlakem, jinak vás čeká několika kilometrový výšlap celého kopce! Když se tedy k vesnici dopravíte můžete se vrhnout na prozkoumávání úzkých uliček s obchůdky a restauracemi. A na vrcholu celého objektu leží tropická zahrada plná nádherných rostlin a dechberoucích výhledů. 

TIP: Jestli nechcete jen projít vesničku a jet zpět, rezervujte si kurz tvorby parfémů ve Fragonard.

Po stopách festivalu

Perfektní celodenní výlet z Nice je samozřejmě Cannes, kam cesta trvá opět jen 30 minut, tentokrát ale vyražte vlakem. Co určitě nesmíte při návštěvě přehlédnout jsou prostory filmové festivalu Palais de festivals společně s chodníkem hvězd. To ale není vše – stejně jako Nice, se Cannes pyšní nádherným starým městem, promenádou, trhy a mnoha muzei.

Žofie Holá

Baví mě být kreativní a zajímám se o vše, co souvisí s estetikou. Móda ale rozhodně vede! Sdílím svůj styl na sociálních sítích, studuji business a starám se o jednu chlupatou potvoru (Haf). Jsem v zákulisí zákulisního Instagramu, no a teď pro vás i píšu. Připravte se na pořádnou dávku fashion contentu!

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *