Pražský fashion week se blíží. Jaký byl ten poslední?

Další edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku klepe na dveře. Oslava módy odstartuje už 30. dubna na Pražské tržnici a netradičně proběhne v podobě autokina. Než se ale necháme okouzlit modely podzimní sezóny, pojďme se ohlédnout za minulým sloučeným ročníkem, který proběhl loni v bývalém klášteře Gabriel Loci.

MBPFW představil od 4. do 11. září 57 návrhářů na 12 lokacích a vytvořil program pro více než 16 000 hostů. Zhlédnout jsme mohli přes 30 přehlídek, prezentací a performací a na některé z nich budeme ještě dlouho vzpomínat!

Nejoriginálnější lokace

Přehlídka Jana Černého už tradičně proběhla mimo areál MBPFW, tentokrát na Veslařském ostrově. Catwalk se táhl podél břehu Vltavy a diváci (kteří nemuseli mít speciální pozvánku) se mohli posadit na přilehlé schody. Jan představil zatím nejobsáhlejší kolekci čítající 34 loků – od obleků, přes volné mikiny až po oversized šály. Navíc, po vzoru Virgila Abloha, vytvořil speciální žlutá trička pro celý svůj tým.

Jako z pohádky

Do říše snů nás přenesla Natálie Dufková alias NANICHE se svou kolekcí plnou volánů a mašlí vyrobenou z monochromního hedvábí a hrající si s momentem překvapení, který je podle Dufkové pro večerní róby příznačný. Modely doplnila o výrazné a třpytivé náušnice z dílny studia BOLD Markéty Kratochvílové a gender neutrální obuv Shoedaism Karin Onderkové.

Nejkrásnější prezentace

Dechberoucí runway vytvořil pro svou přehlídku Jiří Kalfař catwalk byl lemovaný umělými vodopády a rozkvetlými květinami, celá show byla navíc doprovázena živým klavírním vystoupením. Modely byly černé a bílé, z transparentní látky a doplněné něžnou krajkou a volány. Byly také vyrobeny pouze z organických a cruelty-free materiálů. Pohádková show byla zakončena narážkou na kontroverzní obálku Vogue.

Pro odvážné

Futuristické střihy a modely představila Dominika Kozáková, která je pověstná svými extravagantními modely plnými barev a třpytu. Tentokrát kolekci doplnila dětskými motivy motýlů a výraznými čepicemi.

Neočekávané spojení

Lukáš Krnáč se spojil s krásnou Miss Cool Cat, kterou můžete znát mimojiné z pražské burlesky. Společně vytvořili nezapomenutelnou show doplněnou o krásné, barevné a blyštivé kousky.

Květnatá romantika

Pokud se chcete zasnít, doporučujeme přehlídky Petry Balvínové alias TIQE. I tentokrát představila krásné šaty na denní i večerní nošení, modelkám nasadila originální brýle i šátky do vlasů, které vznikly ve spolupráci s Jankou Letkovou. V ruce nesly modelky košík s krásnými zelenými květinami, které jsou součástí rukopisu TIQE už od roku 2012 a symbolizují jméno kolekce ŽIVOT. Celé kolekci tak dodaly náladu svěžího jarního dne a výletu na piknik v parku.

všechny fotografie: archiv MBPFW, Mojmír Bureš, Ondřej Zavřel

Přečtěte si, co za organizací celého týdne módy stojí s bývalou členkou organizačního týmu. My už se těšíme, co všechno přinese nadcházející sezóna. Pokud to zajímá i vás, sledujte nás a všechno se dozvíte!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *