TOP 3 přehlídky letošního fashionweeku

Mercedes-Benz Prague Fashion Week představil v rámci sezony Fall / Winter 22 přehlídky od více než 15 návrhářů a studentů módy a designu. Tři přehlídkové dny přinesly inspiraci jak z catwalku, tak streetstylu a dlouho vytoužený osobní kontakt s lidmi napříč módní branží. Které shows a konkrétní looky si nás získaly úplně nejvíc?

LIBĚNA ROCHOVÁ & ATELIÉR DESIGNU ODĚVU A OBUVI – UMPRUM

Z všednosti Holešovické tržnice nás vytrhla Liběna Rochová a ateliér designu oděvu a obuvi UMPRUM, který vede. Jejich přehlídka se totiž jako jediná konala mimo hlavní lokaci. Návštěvníci se v úterý přesunuli do nově otevřeného hotelu Andaz na Senovážném náměstí na nezapomenutelnou show a za nás dost možná jednu z nejlepších přehlídek v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku vůbec.

Kolekce byla inspirována starými českými pověstmi, mýty a legendami a představovala skutečně kreativní pojetí oděvní formy. Ocenily jsme i originální choreografii a rozestavění modelů. Který z looků se nám ale líbil úplně nejvíc?

TOP LOOK podle Josi, @mbpfw
TOP LOOK podle Klárky, @mbpfw

LAFORMELA

Druhý přehlídkový den uzavřelo návrhářské duo LAFORMELA s jejich kolekcí Mainline 2022/2023. Už konfetami posetý catwalk sliboval velkou show a tuto předtuchu jen doplnila živá hudba v podání písničkářky Amelie Siba a skladatele Badfocus. Celou show zahájily modelky s flitrovanými šaty a sukní. Klasické tlumené barvy, (veganskou) kůži a denim tentokrát doplnily várazné zvířecí vzory a flitry. Mňam!

LAFORMELA opět dokázala, že kouzlo tkví v dokonalém tailoringu, promyšlených siluetách a stylových detailech – například maximalizovaných klopách či výrazných ramenech. Který look z celé kolekce byl podle nás ten nejlepší?

TOP LOOK podle Josi, @mbpfw
TOP LOOK podle Klárky, @mbpfw

VAN GRAAF JUNIOR TALENT

Formátem, na který se každý rok těšíme je talentová soutěž Van Graaf v rámci níž představují svou tvorbu 4 mladí návrháři. Jejich kolekci poté posuzuje odborná porota a vítěz si odnese finanční odměnu a možnost prezentovat svou tvorbu v nadcházející sezoně v rámci samostatné přehlídky.

Tentokrát soutěžili: Jaroslav Vích z Ateliéru designu oděvu a obuvi UMPRUM, jež pracoval především s hedvábím a dialogem mezi matnými a lesklými plochami. Inspirací mu byly fotografie Marka Borthwicka. Dále Tomáš Němec ze stejného ateliéru s výherní kolekcí s názvem „Thank God I’m an Atheist“ inspirovanou filmem Lux Aeterna francouzského režiséra Gaspara Noého. Sluneční brýle vznikly ve spolupráci s designérem Janem Pančochou. Jedinou prezentující návrhářkou byla Vendula Menšíková, absolventka Katedry designu TUL a studentka Fakulty umění a designu UJEP. Vendula odprezentovala kolekci „STUDIO 3 – AFTERLIFE“ inspirovanou myšlenkou zániku naší civilizace a nově se rodící formy života. Poiseldním soutěžícím byl Tobias Schubert, student Ateliéru módní tvorby na UMPRUM s kolekcí „Grey Havens“ věnující se fiktivním a virtuálním světům. Přesto, že vyhrál náš absolutní favorit, vsázíme na to, že Tobiasovi boty budou příští rok hvězdou streetstylu!

TOP LOOK (by Tomáš Němec) podle Josi, @mbpfw
Boty od Tobias Equipment, @mbpfw
TOP LOOK (by Tomáš Němec) podle Klárky, @mbpfw

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *