10 věcí, které mi dělají radost: Zuzana Pelková

Zuzku si možná pamatujete jako beauty guru z časopisu ELLE. Dnes dělá PR pro Book Therapy nebo kosmetiku Klara Rott. Radost jí dělá spousta dalších věcí jako třeba vůně po dešti, čerstvě upečený chleba, rozpouštějící se čokoláda na jazyku, procházka po lese se ségrou a její dcerou Medou nebo vychlazené pivo po sportu. Tohle je jejích top 10.

1. Náš pes Honza. Tak dlouho jsme hlídali kamarádovi Davidovi jeho irského teriéra Azánka, až jsme si počkali na další vrh a pořídili jsme si jeho bráchu. Konečně už ho nemusíme nikomu vracet. Je náš, je mu teď sedm měsíců a je boží! 

2. Beach volejbal: Už asi dvacet let jsem v tomto sportu začátečník, ale to mě nerozhází. I když horko težko podám přes síť, moc mě běhání v písku baví. Navíc mám kurty minutu od domu, takže by byl hřích nechodit.

3. Deodorant Corpus: Nikdy jsem neměla lepší deodorant! Až mi dojde, chci ho zase. Už potřetí. Existuje v sedmi vůních. Mě nejvíc baví Santalum, který voní jako čerstvě nasekané dřevo.

4. Moka konvička Bialetti: Co se týče kávy, jsem v podstatě laik. Ke štěstí mi stačí kafe, které není kyselé. Doma si vaříme v džezvě arabské kafe s kardamomem nebo kávu v moka konvičce. Tu jsme měli malou a navíc se zlomeným uchem, tak jsem si k narozeninám přála větší. Doma teď máme tedy spíše „mokakonev“, ze které mám velkou radost.

5. Česká kosmetika Klara Rott: Dělá mi radost, že tu vznikají krásné kosmetické značky, kterým fakt záleží na kvalitním složení. Jednou z nich je Klara Rott. Za mě je top jejich mycí olej a dvousložkové sérum. PS: moje ségra je z téhle kosmetiky úplně nadšená. Říká, že lepší pleť nikdy v životě neměla. A to nedávno porodila. Nedá dopustit na bylinné tonikum Klid a sérum Harmonie.

6. Knížky: Miluju, když se do knížky (beletrie) začtu tak, že si ani nevzpomenu na Instagram. A to už je co říct 🙂 Mám ale taky ráda kuchařky a takové ty víc prohlížecí a obrázkové knížky. Teď si chci pořídit The Monocle Book of Italy.

7. Kolínská: Miluju vůni kolínské. Je to pro mě vůně dětství, mejdlíčka, čistoty. Když se s ní navoním, připadám si, jako že jsem v Itálii a jdu na trh 🙂 Nejraději mám Acqua di Parma a Hermés.  

8. Ilustrace: Vždycky jsem si přála mít něco od Andrey Tachezy. A když jsem od mamky dostala k Vánocům ilustraci našeho Honzíčka, tak to mě fakt dostalo.  

9. Časopis Vital: Radost mi dělá i to, že jsem v redakční radě časopisu Vital. Je to čtvrtletník, který spojuje generace. Je fakt pro všechny. Jen jsou tam z 98 procent články s lidmi 55 plus, což je na tom super. Mají zkušenosti a nadhled a my všichni se od nich můžeme učit. Pokud jste časopis ještě neměli v ruce, tak to vážně zkuste. Koupit si můžete jednotlivá čísla nebo předplatné na celý rok. To stojí 276 korun, což jsou tři kafe ve Starbucks, takže pohoda.

10. Sabich: Být teď v Tel Avivu (když nelítají rakety), ráno se probudit, jít si zaběhat kolem moře, pak si jít zaplavat a pak ještě s mokrýma vlasama jít na Sabich (v ulici Tchernikhovski). Jo, tak to by mi udělalo sakra radost. Sabich je irácká židovská snídaňová pecka. Bez masa, s lilkem, plná omáček a čerstvé zeleniny. 

OMG, to už je konec? Tak ještě rychle… Radost mi dělá i vyjížďka na kole, návštěva papírnictví, kvalitní sůl, hezký hrnek nebo talíř, atd…

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *