Perlový náhrdelník nebo UFO. Jak vypadají pokojovky pro minimalisty?

Zahrádka utopií a v bytě málo místa? Či zkrátka dáváte přednost minimalismu? Řešením jsou drobné pokojovky ze Zahrady na niti – která se hodí právě k vám na poličku?

Pilea

Identitu této rostliny pocházející z jižní Číny se botanikům podařilo rozklíčovat až v 70. letech minulého století. Možná proto má pilea pepřincová tolik přezdívek, například palačinkovník nebo UFO. Pilea má ráda rozptýlené světlo a vlhkou půdu, tu ale nechte mezi zaléváním pořádně proschnout. Rostlina nikdy nesmí sedět ve vodě, rozhodně preferuje krátkodobé sucho před přemokřením.

Hoya Kerrii

Poznávacím znamením nejznámejší voskovky jsou listy do tvaru srdce. Jedná se o popínavou liánu, a tak může z listů při důkladné péči vyrůst stonek s dalšími srdíčky. Od jara do podzimu ji dostatečně zalévejte, poté ji přesuňte na chladnější místo (nikdy by však teplota neměla být nižší než 14 stupňů) a zálivku omezte. Sluneční paprsky si Hoya ráda užívá celoročně!

Svícník

Hned několik malých srdíček vám do bytu vnese String of hearts, taky přezdnívaný jako Svícník. To proto, že během léta na něm vykvetou trubkovité purpurové květy připomínající svíce. Této nenáročné popínavé sukulentní pokojovce původem z Afriky dělá dobře spousta slunce a suchý vzduch. Je také velmi odolná vůči chorobám a škůdcům.

Starček

Perlový náhdelník (mrk mrk)? Co takhle radši perlový Starček původem z Namibie? Nejefektněji vypadá v závěsných nádobách nebo když splývá ze skříně nebo poličky. Na pěstování je poměrně nenáročný, ocení dostatek světla a občasnou vydatnou zálivku přímo do misky, nikdy vrchem. 

Pro všechny roztomilé pokojovky si můžete zajít do květinářství Zahrada na niti do Školské ulice v pražském centru.

Děkujeme Zahradě na niti za poskytnuté informace a fotky.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *