Přečteno za červen: Novej Váša a rozhovory s přáteli i babičkou

Červen byl dobrý měsíc. Tyhle knižní radosti si určitě pořiďte.

Zůstane to v rodině

Na pokračování deníku Martina Váši jsme se fakt hrozně těšily! Jednička byla boží a dvojka stejně tak. V novince Zůstane to v rodině je Martin bláznivě zamilovaný, touží po pejskovi a úniku z rušné Prahy a hektické práce. Jak moc jsme se v tom našly! Must have letošního léta!

Rozhovory s přáteli

I když v Česku vyšla od irské spisovatelky Sally Rooney nejprve populární knížka Normální lidé, na její debut Rozhovory s přáteli jsme si museli chvilku počkat. Škoda, že knížky nevyšly v opačném pořadí, protože tahle její prvotina je rozhodně stokrát lepší než Normální lidé, kteří jsou mimochodem cokoliv, jenom ne normální. Rozhovory s přáteli je opět trochu uhozený příběh, ale bude vás bavit. Příjemné letní čtení plné lásky, nevěry a bláznivých vztahů.

Alžběta a Nina

Janu Poncarovou jste na české literární scéně už jistě zaznamenali. Její Podbrdské ženy patří mezi současné bestsellery. I její v pořadí už čtvrtý román se zabývá historií a to konkrétně jedním rodinným tajemstvím. Babička Alžběta něco tají, ale její vnučka Nina chce slyšet celý příběh i s nepříjemnými pasážemi. Jak to dopadne si přečtěte někde na dece s melounem v ruce.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *