Testujeme: Kvalitní kožené kabelky, které nestojí desetitisíce

Kabelka je neodmyslitelnou součásti každého outfitu. Na trhu je jich nespočet druhů, tvarů, velikostí, ale i materiálů. Rozhodně se ale vyplatí investovat do kvalitní kožené kabelky, protože vám vaše kráska vydrží několik sezón narozdíl od fast fashion trendy kousku.

Možná si říkáte, že taková kabelka není levnou záležitostí, ale nenechte se mýlit. Kvalitní kabelka nemusí být nutně z Pařížské a od toho je tady náš seznam. Tak kde teda sehnat tu nejlepší koženou kabelku?

Mybelka

Mybelka je česká značka založená Agnieszkou a Adamem, s cílem udělat z kohokoli návrháře své vlastní kabelky – kousek si můžete sestavit přesně podle vlastních představ. Na výběr mají zákazníci z několika modelů, od malých kabelek na rameno až po velké tote bags. 

Sortiment kůží se neustále rozrůstá a firma přidává nové barvy i textury. Nedávno přibyla například možnost veganské kůže v černém hladkém provedení. I barva kování a druh popruhu je na zákazníkovi. Skvělá je i možnost si kabelku personalizovat jménem nebo přáním, zejména když ji dáváte jako dárek.

Cena: okolo 3000 Kč

PS: Popruhy se dají koupit i samostatně. Takže když potřebujete k nějaké vaší kabelce nový popruh, víte, kam se podívat.

Ademi

Ademi je česká značka, která se zaměřuje na kvalitní kabelky. Adéla Mitrengová kabelky vyrábí lokálně, pečlivě si vybírá materiály a soustředí se na udržitelnost. Design kabelek je jednoduchý a minimalistický, přesto však hravý a elegantní. Jedná se o unikátní kousky, kterými neuděláte chybu.

Cena: okolo 4000 Kč

Přečtěte si: Adéla Mitrengová: 10 věcí, které mi dělají radost

.about leather

Další českou značkou soustředící se na udržitelnost je About leather. Zakladatelka Barbora Musilová značku vytvořila se svou láskou pro minimalismus, kvalitu a nadčasovou módu. Kabelky jsou opravdu jednoduché a není pochyb, že se budou hodit ke všemu, co si oblečete a budou často a dlouho součástí vašich outfitů. I přes jednoduchý design může kabelka vyniknou, díky několika barevným provedením, z kterých si mohou zákazníci vybírat.

Cena: 3000 – 4500 Kč

Loro Oro

České okénko zakončuje značka Loro Oro založená Pavlem Vojtíkem a Alinou Janovskajou. Opět kvalitní provedení a precizní detaily. Najdete zde kabelky trendy tvarů, které ale vydrží a nezevšední. Pokud jste fanoušky Poléne, Jacquemus či Hermés rozhodně si vyberete, a to za skvělou cenu.

Cena: okolo 3000 Kč

Coccinelle

O této italské značce, až jste od nás také slyšeli, protože pomohla naší Žofii s outfity na fashion week. Coccinelle vydává každý rok dvě kolekce s novou barevnou paletou, jednu spíše letní a druhou podzimní. Vždy jsou v kolekci oblíbené ikonické modely, pravidelně však překvapí i nějakou novinkou. Informace od stylistů jsou jasné, klientky na Coccinelle nedají dopustit a zůstávají krásné několik let.

Cena: menší kabelky 5000 – 8500 Kč, tote 9000 – 12000 Kč

Přečtěte si: Kabelky doplňkem sezony. Které jsem vynesla na fashion week?

Coach

Coach je newyorská značka zaměřující se na práci s kůží už od roku 1941. Kabelky Coach jsou inspirované právě New Yorkem a jeho inkluzivitou a odvážným duchem. Nově značka spustila i udržitelnou řadu Coachtopia, kde dává nový život zbylým materiálům. Coachtopia kabelky jsou hravé a neobyčejné, hlavní řada Coach je ale plná klasických jednoduchých kabelek i barevných kousků, skvěle propracovaných do posledního detailu.

Cena: 8000 – 15000 Kč

Klasické obchody

I v klasických fast fashion obchodech se dá sehnat kožená kabelka. Za nás rozhodně stojí kouknou na Cos, Arket a &otherstories. Všechny tyto značky se soustředí na kvalitnější přírodní materiály a minimalistický design. Kabelek nemají na výběr mnoho, zato jsou jednoduché a krásné. Velkým hitem tohoto roku je například Quilted bag z Cosu, kterou nově přidaly právě i v koženém provedení.

Žofie Holá

Baví mě být kreativní a zajímám se o vše, co souvisí s estetikou. Móda ale rozhodně vede! Sdílím svůj styl na sociálních sítích, studuji business a starám se o jednu chlupatou potvoru (Haf). Jsem v zákulisí zákulisního Instagramu, no a teď pro vás i píšu. Připravte se na pořádnou dávku fashion contentu!

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *