Jak se teď odreagovat od stresu? Seriály, výstavy a drinky

Stresují vás zprávy posledních dnů a nedokážete se na nic soustředit? Máme pro vás pár tipů, jak se můžete odreagovat a přijít na jiné myšlenky. Třeba aspoň na chvíli…

Seriály

Máte rádi detektivky? Jedno jim rozhodně upřít nemůžeme. Na odreagování jsou absolutně nejlepší medicínou. Pokud jste si ještě nestihli pustit populární Devadesátky, zkuste to napravit. Pouze šest epizod zvládnete za jeden den na iVysilani.cz. Rozhovor s prostitukou Janou už brzy.

Netflix si přichystal dvě lahůdky – film Tinder swindler o podvodníkovi z Tinderu a seriál Inventing Anna o ruské podvodnici, která ošálila newyorskou smetánku.

Kultura

Nechcete sedět u počítače, ale raději byste vyrazili za kulturou ven? Určitě běžte do nového otevřeného Kunsthalle v centru Prahy. Naše kolegyně Kateřina sepsala několik důvodů, proč byste tam určitě měli zavítat.

Kdo byl Buddha Šákjamuni a co přináší jeho učení? To zjistíte na nové výstavě v Národní galerii Buddha zblízka.

Až do 24. dubna na vás v holešovickém DOXu počká výstava Nadějné vyhlídky. Věnuje se tematice zrození a začátku života, období, které je plné zvratů a očekávání, zdánlivé nevinnosti, ale i krutosti. Obrazy dětství se věkem mění a podléhají zapomínání, je to idealizovaný čas. Doporučujeme.

Nadějné vyhlídky, DOX

Gastronomie

Chcete se raději odreagovat dobrými jídly a ještě lepšími drinky? La Forme bakery otevřelo novou pobočku v Krkonošské na Vinohradech. Na brunch zajděte do smíchovské pobočky kavárny Mezi srnky.

V Karlíně konečně otevřel pořádný bar a není to nikdo jiný než mladší brácha Hemnigway baru. Liquid Office bar najdete na adrese Pernerova 42. V Krymské se opijte skvělými signature drinky v baru K7.

Dokumenty

Až zkouknete Devadesátky, naordinujte si dokumentární sérii Polosvět. Námět napsal Jaroslav Kmenta, takže si můžete být jistí, že o kvalitní zábavu nebude nouze. Jak v Česku začínali veksláci a kdo byli první nájemní vrazi u nás?

Jaroslav Běla v dokumentu Polosvět. Foto: Česká televize

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *