Za kosmetikou i parfémy do brněnského Vavavoom

Výletu do Brna nikdy neřeknu ne. Zvláště pak pokud je spojený s příjemnou kosmetickou procedurou a novým parfémem!

Návštěvu parfumerie Vavavoom bych přidala k povinným zastávkám v moravské metropolii. Minimálně je tou nejvoňavější v celém Jihomoravském kraji! Její zakladatelka Lucie Levenson je stejně milá a plná radosti jako název butiku, který nedaleko Zelného trhu nabízí nejen 25 vyhledávaných nezávislých značek, ale také nový kosmetický salon. O tom, že je něčím speciální, jsem se jela přesvědčit na vlastní kůži. Až z Prahy.

Kosmetických ošetření už jsem absolvovala mnoho, a tak si troufám tvrdit, že mě jen tak něco nepřekvapí. Okouzlena prostředím brněnského salonu Vavavoom, který se nachází v prvním patře parfumerie, jsem se nemohla nabažit nejen překrásné vůně skořice a borovice ve vzduchu, ale také úsměvu kosmetičky a masérky Veroniky Musilové. „Sundejte si prosím boty a tričko,“ říká mi po úvodním čaji a mně hlavou proletí myšlenka, zda ví, že jdu „pouze“ na kosmetiku. Při ní jsem se totiž ještě nikdy nesvlékala.

Křeslo oceněné Forbes magazínem

Jakmile ulehám na kosmetické křeslo začínám chápat, proč nepotřebuji oblečení. Jeho příjemné vyhřívání i poloha přímo vybízí k tomu, užít si 60 minut relaxu a opečovávání. Jak příjemné, a to to ještě nezačalo!

„Na křeslo od německé firmy Gharieni jsme sice čekali skoro půl roku, ale já chtěla to nejlepší. Kromě toho, že má ocenění od časopisu Forbes, vlastní ho i proslulá Dr. Barbara Sturm,“ říká hrdě Lucie Levenson, která je jeho jedinou majitelkou v Česku. Že na detailech záleží potvrzuje i vyladěný interiér od architektonického studia RAW (rekonstruovali i vilu Tugendhat!), nábytek od české firmy LEBON nebo čerstvé květiny ze sousedství.

Glow ošetření pleti

Ve Vavavoom salonu máte na výběr ze čtyř různých procedur, z nichž jsem měla tu možnost vyzkoušet ošetření Glow pro zářivější a hydratovanější pleť. Trvá 60 minut a zahrnuje iniciační rituál, dvojité čištění, masku pro zářivou pleť, masáž hlavy a krku, krátkou masáž obličeje hyaluronovým sérem, masáž liftingovou maskou, závěrečnou péči zapracovanou obsidiánovým válečkem a závěrečný rituál.

Ano, slyšíte dobře, z velké části se jedná o masážní techniky zapracování produktů, které se provádí nejen na obličeji, ale také na dekoltu, rukách a nohou. Kosmetička Veronika tak udržuje kontakt s vaší pokožkou po celou dobu ošetření, což jsem dosud absolutně neviděla. Vždy si totiž kosmetičky odbíhají i někam pryč, dokud se produkty nevstřebají, a jejich masáž bych nazvala spíše hlazením. To se zde opravdu nekonalo.

Holistická péče zn. Susanne Kaufmann

Kromě výjimečného zážitku v podobě masážních tahů jsem se též nemohla nabažit kosmetiky značky Susanne Kaufmann, s níž se výhradně ošetření provádí. Za každým výrobkem této značky stojí obsáhlý výzkum, který vychází ze znalostí léčivých účinků alpských bylin, předávaných v rodině Susanne Kaufmann už po pět generací. Kombinace kosmetických produktů a rituálů byla navržena tak, aby maximalizovala jejich ozdravné účinky, což se kosmetička Veronika učila přímo u Susanne v rakouském Bezau.

Mně osobně byly nejvíce příjemné tahy obsidiánovými vychlazenými válečky, které mají pleti předávat i energii z přírodního kamene. Zamilovala jsem si i voňavé mlhy, jimiž byly jednotlivé kroky prokládány.

Po ošetření byla má pleť okamžitě vypnutá, rozjasněná a já se i přes brzký budíček před čtvrtou hodinou ranní, cítila jako znovuzrozená. Jako velké plus hodnotím masážní techniky zkušené kosmetičky a čisté, a přesto luxusní, složení produktů značky Susanne Kaufmann, jejichž výsledky byly nepřehlédnutelné. Za ošetření zaplatíte 3 350 Kč a nebudete litovat jediné investované koruny!

Parfém jako suvenýr

Nebyla bych to já, abych mohla takový skvost, jako je parfumerie Vavavoom, opouštět bez nového přírůstku do mé parfémové sbírky. „Značku Tauer Perfumes máme jako jediní v Česku, jedná se opravdu o vůně pro fajnšmekry,“ vypráví mi Lucie Levenson, já přičichám k flakonu s číslem dvě a jsem chycena. Bez této lahvičky nenastupuji do vlaku!

Andy Tauer vyrábí své parfémy s velkou vášní v malých nákladech ve Švýcarsku a jeho rukama projde každý flakon. Stejně jako parfémy jsou i flakóny, jež mají originální podobu pětiúhelníkových lahviček inspirovaných stylem art deco, vyráběny ručně v Evropě, což z nich dělá velmi vzácné exponáty. Můžete je najít po celém světě, ale pouze v limitovaném množství v těch nejlepších parfumeriích orientovaných na haute parfumery. Vavavoom je mezi nimi a já se po mé první návštěvě vůbec nedivím!

Děkuji salonu Vavavoom za možnost vyzkoušení ošetření i za milý servis, který mi byl po celé mé pondělí v Brně poskytnutý.

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *