Ty nejlepší plány na Silvestra? Být sama doma

Jestli něco opravdu nemám ráda, pak jsou to oslavy k příchodu nového roku. Jako by se všichni najednou museli radovat, chodit ven a hlavně pít. Rozkazy jsem nikdy neměla v lásce, a proto slavím Silvestr trošku jinak. Není to totiž blbý.

Také byste nejradši poslední den v roce utekli před všemi těmi oslavami, plnými restauracemi, a hlavně nutností se bavit? Neumíte říct přátelům ne, raději se budu doma dívat na Netflix, než zaplatit tisícovku za vstup do klubu, kde gin nestojí za nic a na záchodě se povaluje buhvíco?

Myslete pro jednou na sebe a udělejte si vstup do nového roku přesně podle toho, jak chcete vy. Zde je pro inspiraci můj program, na jehož pozvánce stojí: dělejte jen to, co vám dělá radost.

Ráno

Vstát kolem deváté, až mé tělo bude chtít, hlavně bez toho otravného vyzvánění budíku. Probudit se ve své posteli s čerstvě povlečeným ložním prádlem a dát si dlouhou teplou sprchu, masku na vlasy a hodinu si čistit zuby u Sexu ve městě. Tak vypadá to nejlepší silvestrovské ráno, které si jen dokážu představit.

Odpoledne

Zachumlaná v pohodlném županu objednávám polévku Pho Bo a pokračuji čtením jednoho z deseti časopisů, které se mi za poslední měsíc nahromadily na stole. Co začít s novoročním předsevzetím už teď a jít se kromě lenošení projít?

Sama se svými myšlenkami, později i s oblíbeným podcastem v uších. Ujasnit si, co se mi v minulém roce povedlo i nepovedlo, z čeho jsem měla největší radost, ale i z čeho jsem se poučila a co už nikdy nechci zažít. Říct si, co mě v příštím roce čeká, na co se těším a co bude osobní výzvou. Ano, inspirací mi byl tento článek od Aničky.

Večer

lanýžovými chipsy a pizzou se vracím domů, kde si zapálím sváteční svíčky Cire Trudon, pustím si oblíbený film (a nebo pokračuji Sexem ve městě) a z ledničky si naleju ročníkové šampaňské Moët, které schovávám na speciálnější chvíle.

Co může být speciálnější, než skvělý den strávený sama se sebou? Před půlnocí si zavolám s rodinou a popřejeme si šťastný nový rok. Spokojeně usínám, a do roku 2023 kráčím tím nejvyrovnanějším způsobem, jenž si vůbec dokážu představit.

Snad takový bude i rok sám.

Za celou redakci V Zákulisí vám do nového roku přejeme splnění všech vašich přání a spokojených zážitků, na které nikdy nezapomenete. A to bez ohledu na to, jak oslavíte letošního Silvestra.

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *