Testujeme: Domácí cvičení

Fitness centra jsou už rok zavřená a my většinu času trávíme v pohodlí domovů. A jelikož se chceme alespoň trochu udržovat v kondici, vrhly jsme se na testování domácího cvičení. Jak cvičíme a podle čeho?

I když ani jedna z nás cvičení a celkově pohybuje příliš neholduje, víme, že alespoň občas si zacvičit, protáhnout se nebo si zaběhat v parku je obzvlášť dnes hodně důležité. Takže vytáhněte podložky, jógamatky, tenisky a sexy legíny a jdeme na to!

Anička:

Pravidelně cvičit jsem začala loni v lednu, o čemž si můžete přečíst v tomto článku. Začínala jsem s 30 Day Shred od Jillian Michaels. Video najdete na internetu nebo si ho můžete stáhnout. Od té doby jsem toho zkusila už opravdu hodně. Došla jsem tak daleko, že mám na Youtube vlastní playlist workout videí, kde mám uložené svoje oblíbence. I když se to na Youtube cvičícími videy jen hemží, ne všechny jsou opravdu dobré. Zkrátka musíte zkoušet, jedině tak zjistíte, co vám nejvíce vyhovuje. Tohle jsou moje tipy:

V první jarní karanténě jsem objevila Pamelu Reif a absolutně se zamilovala do jejích videí. Nejraději mám 20 minutový full body workout, když se chci pořádně zapotit. Nebo tento 10 minutový, když nemám tolik času. Střídám to s videy od Caro Daur, můj favorit je tahle dvacetiminutovka.

Z českých fitness videí toho na výběr moc není, ale občas si zacvičím podle Péti Elblové. Mám moc ráda cvičení na problémové partie nebo tento jemnější workout, ten cvičím ráno nebo když se vrátím z běhání a chci se protáhnout.

Josi:

Na domácí cvičení s Pamelou nebo Chloe Ting mě upřímně moc neužije. Moje cardio jsou každodenní procházky pro předražené vinohradské kafe z okénka proložené napodobováním Just Dance choreografií po flašce vína (Jak vybrat to pravé, aby se vám pořádně rozpálily kotníky zjistíte v tomto článku!).

Nicméně si ráda protáhnu neustálým sezením unavené tělo cvičením jógy. Ale nenechte se zmást! Nemyslím jógu typu Yogagang, ale krásnou pomalou jógu jako pro důchodce, kde se více než na protahování svalů soustředíte na otevírání čaker. Ráda jóguji s Naďou nebo s Hankou, nicméně úplně nejradši mám krásného potetovaného jóga pána <3.

Klárka:

Zbožňovala jsem chození do stylového fitka, kde za přítomnosti hudby od živého DJ šlo pocení samo. Od jejich zavření jsem ale byla nucená koupit si velkou televizi, podložku na jógu a dát se do cvičení s Pamelou Reif, která je v oblasti domácího cvičení celebritou. Ale víte, co? Mě to docela i baví! Nejradši mám taneční workouty doplněné o retro hudbu z osmdesátek, ale miluju také cvičení na břicho.

Není dobré mít jen jednoho trenéra, a proto její cvičící videa prokládám také těmi od asiatky z Texasu April Han. Přiznávám, zde mě přesvědčily především její clickbaitové titulky typu Štíhlé paže za 30 dní (téměř 74 milionů zhlédnutí na YT??!) nebo Získejte spodní bříšní svaly za 7 dní. Vím, jsou to blbosti, ale ta videa nejsou špatná. Vše se snažím kombinovat s procházkami venku a nově jsem se přihlásila také do kurzu Z chůze do běhu za 28 dní. Běhání je totiž v kurzu, ne? Již brzy o mé zkušenosti z pohledu neběžkyně na našem webu.

Pokud potřebujete uklidnění, protažení a posilování zároveň, je pro vás jóga to pravé ořechové. Doporučuji profesionální lekce studia Paulus Yoga, s jehož zakladatelkou si můžete přečíst i náš rozhovor. A nezapomínejte, že každý pohyb se počítá!

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *