Motivační horoskop na únor

My víme, jak to chodí v zákulisí, a jak se ve skutečnosti píšou horoskopy. A proto nečekejte, že si u nás přečtete horoskop takový, jaký znáte. Nevěříme ve hvězdy, věříme v lidské úsilí, snahu, píli a pracovitost! Zároveň se nebojíme selhání, protože bez něj bychom se nikam neposouvali. Tak co nás čeká v únoru?

Únor je, jak všichni víme, druhým měsícem v roce. A tím nám dává i druhou šanci – zkusit dodržet novoroční předsevzetí. Nevím, jak vy, ale já jsem na svojí cvičící rohožku stoupla v novém roce dvakrát, a jednou jsem si na ni jenom lehla, a pak zase zklamaně vstala, a šla si radši udělat kafe

A protože nechci být sama ze sebe zklamaná, rozhodla jsem se dát si druhou šanci. A tuhle šanci si dejte i vy, kdo jste nezvládli start v tomhle roce úplně tak, jak jste si předsevzali. Ale pozor, další šance už nebude, prosim vás.

Zajímavosti o únoru podle svaté Wikipedie:

  • Únor má jen 28 dní, v přestupném roce má 29 dní, a třikrát v historii měl i 30 dní.
  • Během února se prodlužuje délka dne, a to přibližně o hodinu a 35 minut.
  • Podle února jsou pojmenovány některé události. Například V Československu proběhl 25. února 1948 Únorový puč (dříve nazývaný Vítězný únor) a na 41 let byl nastolen komunistický režim.

Beran

Věřím, že patříte mezi ty jedince, kteří na rozdíl od většiny z nás, už prvního ledna vyskočili na běhací pás… kocovina, nekocovina. A je mi jasné, že jste stejně cílevědomí teď, jako jste byli na začátku roku. Jasně, beran je velice neúnavné znamení. Ale pokud vám to stejně ještě někde drhne, netrestejte se za svoje neúspěchy. Nedokonalost z vás dělá lepšího člověka. 

Býk

Býkovi se poměrně dobře daří svoje předsevzetí plnit. Jeho pořádkumilovná duše by si totiž neodpustila, kdyby si večer nemohla odfajfkovat „splněno“ na svém TO DO LISTu. Otázka je, jestli jste si dali za předsevzetí něco, co vás má skutečně challengovat. Nebo si jen dvakrát dřepnete, a považujete tělocvik za uzavřený. Jasně, dávejte si dosažitelné cíle, ale s tou dosažitelností to zas nepřehánějte. 

Blíženci

Myslím, že jste si na sebe naložili víc, než by zvládl kdokoli unést. Máte široké spektrum zájmů, a proto je prakticky nemožné plnit vše, co jste si do nového roku vysnili. Pokuste se v tomto měsíci o zdravou sebereflexi, a zamyslete se, jak byste mohli svůj novoroční plán přepracovat. Vyřaďte věci s nižší prioritou. Uleví se vám, a bude se vám i lépe pracovat.

Rak

Možná, že vaše předsevzetí znělo přibližně takto: „Budu dělat vše jako doposavad“. A nebylo by to vůbec od věci. Kdo je spokojený sám se sebou, má už napůl vyhráno. Zvlášť pokud je ta spokojenost oprávněná, jako u vás. Jediné na čem by bylo možná dobré zapracovat, je právě ta sebedůvěra. Protože až ji doladíte, konečně vám dojde, že si vlastně není nač stěžovat. 

Lev

Možná jste to s tím svým seznamem předsevzetí neměli tak přehánět. Nabrali jste si toho na sebe víc, než je zdravé. Jasně, že i přesto všechno zvládáte plnit na výbornou, jste přece lev, a ten nikdy v ničem neselže. Možná by ale i tak bylo dobré něco vyškrtat. Víte přece sami, jak jste pak nepříjemní na svoje okolí, když jste příliš přepracovaní. 

Panna

O zklamání sama ze sebe vám asi nemusíme nic vyprávět. Umíte být k sobě někdy přehnaně kritičtí. Asi jste si začátek nového roku představovali trochu jinak, ale na tom nemění nic fakt, že děláte přece vše nejlíp, jak umíte. Tak se přestaňte bičovat, a trochu se i odměňte.

Váhy

Asi jste se trochu ztratili v tom, co vlastně bylo na začátku roku vaším cílem. Nebo jste se jen nemohli rozhodnout, čím začít, a na čem skutečně pořádně zapracovat? Zahoďte svoje staré předsevzetí a napište si nové. A tentokrát si k němu napište i priority, ať pořád neskáčete z jednoho úkolu na druhý. A jestli se nemůžete rozhodnout, s někým se poraďte, to nemůže uškodit. 

Štír

V tomto roce se vám celkem daří. No není divu, když je za vámi teprve první měsíc. S tímhle tempem, který jste si nastolili, ale radši trochu uberte, nebo se přepracujete. Co by ale mohlo hrozit? Psychický kolaps. A to by vaše citlivá povaha nemusela unést. Radši zbrzděte teď, dokud vám ještě síly stačí, a dopřejte si nějakou sladkou odměnu v podobě relaxačních dýchánků, třeba i se skleničkou vína. 

Střelec

Vy si fakt nemůžete nic odpustit. Jezdíte na výlety, dovolený, a k tomu navštěvujete jeden večírek za druhým. Jste prostě Střelec. Není divu, že na nějaká předsevzetí vám nezbyl čas. Nebo jste si snad předsevzali, že nesmíte nikde chybět? 

Kozoroh

S takovou to nikam nedotáhnete. Předsevzetí, které jste si dali, je v podstatě celoživotní plán. Přepište si ten plán tak, abyste přesně věděli, kdy a jak chcete svých cílů dosáhnout. Jinak se v tom budete takhle plácat ještě dlouhá léta. 

Vodnář

Máte plnou pusu toho, jak úspěšní jste, ale za velkými slovy vám nějak chybí velké činy. Možná, že chyba ani tak není ve vás, ale prostě jenom v tom, že si dáváte nedosažitelné cíle. To, co jste si totiž dali za letošní cíl, mají jiní na celý život. Tak se uklidněte.

Ryby

Nějak vám chybí sebemotivace, proto je pro vás extrémně těžké splnit, co jste si v tomto roce předsevzali. Zkuste to se sebou, jako byste chtěli vychovávat rozmazlené děcko. Nejlepší způsob bude cukr a bič. Za všechno, co se vám nepovede, se zkuste nějak potrestat, zato se ale nebojte důkladně odměnit, když něco náročného splníte. 

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *