Double-texting: Co zvážit, než mu zase napíšete?

Zase neodepsal? Místo odpovědi ticho po pěšině? Poslední interakce proběhla týdny zpátky, a přesto se vám myšlenka na něj stále dere do hlavy? A co takhle mu slidnout do DMs, jen se zeptat, jak jde život a tak… No někdy je to dobrý nápad, jindy vůbec. Co tedy zvážit před tím, než mu ZASE napíšete?

1. Jaká je moje motivace?

To je obecně dobrá otázka, kterou si položit před tím, než něco uděláte. Nicméně u textingu to platí dvojnásob: zní vaše odpověď jinak než z čistého zájmu o něj samotného? Pak to není dobrý nápad.

Pakliže vás motivuje úzkost, strach, že o něj přijdete nebo výzva ho dostat, asi je lepší odložit mobil stranou a zajít si na procházku.

2. Kolik času uběhlo?

People get busy. Někdy se dostat k odepisování je nadliský úkol, ať už kvůli pracovním povinnostem či psychickému vyčerpání z dalších obyvatel této planety. Pakliže odpověď na otázku druhou je méně než 24 hodin, i tady doporučujeme procházku.

On/a se ozve, až bude mít čas se nadechnout. No a když ne, tak gratuluji, zažili jste ghosting v praxi a tím, že jste mu nepsali další zprávy, jste si určitě ušetřili pár vrásek na čele. (Tip na krém proti vráskám tu!)

3. Už se to někdy stalo?

Pakliže double-textujete pouze vy, možná byste se měli místo love-bombingu někoho, kdo sám od sebe nikdy nenapíše, přihlásit na Tinder. Věřte, že tam vám první někdo určitě napíše. Otázkou ovšem je, zda z toho budete mít radost…

4. Budete se cítit hůř, když neodpoví?

Pakliže je vaše odpověď jiná než razantní NE!, tak na něj kašlete. Fakt. Nikdo by neměl nad vaší sebehodnotou mít takovou moc, že ji ovlivní jeho (ne)odpověď. Pokud chcete interakci proto, abyste se cítili lépe ohledně sebe, zkuste třeba meditaci. Nebo terapii.

5. Bude to pro vás rozhodující?

Double-texting je vždycky v pořádku, pakliže vám pomůže uklidit si v hlavě a utřídit si myšlenky. Pokud chcete napsat tu jednu proklatou zprávu typu: Tak hele kámo, vo co de? a víte, že jakákoliv odpověď vám pomůže posunout se ze statu quo, go for it. Ale ne že takových posledních zpráv bude deset, jo?!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *