Oranžádu, prosím. 5 tipů, kam v Praze na naturální víno

I když my holdujeme oranžádám, naturální víno si můžete vychutnat i bílé, růžové nebo červené. Kam pro něj v Praze vyrazit? PS: Vyzkoušeno za vás.

Sedmička

Stylový podnik na Praze 7 nabízí posezení venku i uvnitř, několikrát ročně pořádá i vlastní degustaci. Ne jen tak obyčejnou, v Sedmičce totiž spojují noblesu kvalitních vín se streetartem a techno hudbou. To prostě musíte zažít! Otevřeno mají každý den od 16 hodin do půlnoci.

WineGeek

Matador pražské scény naturálních vín se nachází na Řezáčově náměstí. Obchůdek poskytuje jen dvě místa na sezení, a tak jej doporučujeme navštívit spíš v letních měsících, kdy můžete využít posezení na náměstí. Za návštěvu ale rozhodně stojí i Winegeek degustace, kde se vždycky kromě skvělých vín a jídla sejde i příjemná parta lidí. Otevřeno mají od úterý do pátku od 16 do 20 hodin.

Bokovka

Vinárna z rodiny Ambiente je absolutním must-visit. V létě můžete využít příjemné terasy s výhledem do vnitrobloku, v zimě se můžete ohřát pod hřejivými lampami nebo se před mrazem schovat v útulném interiéru. Nabízí spoustu vín, naturálních i nenaturálních, šumivých i tichých. Otevřeno mají každý den kromě neděle, od 16 hodin do půlnoci.

Přečtěte si rozhovor se sommelierem Bokovky Martinem Šmídem

Veltlín

Autentický vinný bar jen pár kroků od Karlínského náměstí nabízí jak příjemné posezení, tak řízené degustace. Se všemi vinaři, jejichž vína z oblasti bývalé Habsburské monarchie nabízejí, se osobně znají a rádi se s vámi podělí o jejich příběh. Navštívit je můžete od 17 do 23 hodin každý den kromě neděle.

Osada

Pokud si chcete vychutnat sklenku vína spíš při brunchi nebo po obědě, zamiřte do holešovické kavárny Osada. Ta se totiž kromě skvělé výběrové kávy a jídel pyšní i nabídkou naturálních vín. Otevřeno mají každý den od rána do 20 hodin, o víkendu do 16 hodin. Posedět můžete na zahrádce ve vnitrobloku i uvnitř.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

1 komentář

  1. […] tom, kam za naturálními víny vyrazit v Praze či Barceloně, jsme už psaly. Která místa ale nevynechat v Madridu, chcete-li si vychutnat […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *