Kam v Madridu vyrazit na skleničku naturálního vína? Díl první

O tom, kam za naturálními víny vyrazit v Praze či Barceloně, jsme už psaly. Která místa ale nevynechat v Madridu, chcete-li si vychutnat skleničku oranžového vína?

La Alquimia

Krásná argentinská vinárna, která se jako jedna z mála pyšní hned několika stoly a opravdu širokou nabídkou vín. K nim můžete okusit argentinské sýry nebo šunku.

Fun Fun

Další argentinský podnik, který vás uchvátí svým nádherným interiérem. Bohužel ale nabízí jen pár stolečků, takže se nebojte vyrazit hned na otvíračku! K vínu si můžete objednat i malá jídla jako hummus nebo patatas bravas.

Petra Coffee

Petra je ideálním útočištěm pro všechny, kdo si chtějí kvalitní víno vychutnat i při práci nebo studiu, jako jeden z mála podniků v Madridu totiž povoluje notebooky. Navíc nabízí i skvělou kávu a občerstvení.

B E N D I T O

Malá vinárna se skrývá uprostřed tradičního španělského mercado, a tak má o genius loci vystaráno. Okolní bzukot marketu Benditu dodávají kouzlo, navíc (pokud vás neokouzlí nabídka sýrů a šunky) máte hned po ruce spoustu dalších možností občerstvení.

GOTA

Gota je tím pravým místem pro milovníky minimalismu. Čistý kamenný interiér je skvělý zejména v létě, kdy teploty venku dosahují i 45 stupňů. Kromě vína nabízí i širokou nabídku jídel a DJský hudební doprovod.

Toma 3 / Proper Sound

O kavárnách Toma už jsme psaly. Právě Toma 3 na krásném náměstí Olavide se ale během víkendu proměňuje v bar, kde si kromě výběrového vína můžete vychutnat i créme-de-la-créme místní Djské scény.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *