Beauty trendy 2024: High tech a přirozená krása

S každým rokem se kosmetický průmysl vyvíjí a přináší nové trendy, které odrážejí nejenom estetické preference, ale také aktuální hodnoty a očekávání zákazníků. Pro rok 2024 se očekává, že na trhu budou hrát prim inovace spojující technologie, udržitelnost a zdůrazňují přirozenou krásu. Tohle jsou klíčové kosmetické trendy 2024.

Digitální konzultace

Technologický pokrok bude hrát klíčovou roli v personalizaci péče o pleť. Aplikace a online konzultace s dermatology a kosmetičkami budou běžným způsobem, jak získat individuální rady a doporučení pro péči o pleť přizpůsobené konkrétním potřebám.

Přírodní a lokální ingredience

Zákazníci se stále více zajímají o původ ingrediencí nejen v jídle, ale samozřejmě i v kosmetických produktech. Očekává se proto nárůst používání přírodních ingrediencí, které jsou nejen šetrné k pokožce, ale také udržitelné a šetrné k životnímu prostředí. A navíc kvalitní.

Clean beauty

Trend clean beauty, který zdůrazňuje transparentnost ve složení produktů, bude i nadále pokračovat. Spotřebitelé budou vyhledávat produkty bez škodlivých chemikálií, parabenů a umělých barviv, s důrazem na jednoduchost a kvalitu.

Technologické inovace ve vlasové péči

Nové technologie a výzkum povedou k inovacím taky ve vlasové péči. Už teď se mluví o se nárůstu inteligentních zařízení a produktů, které budou reagovat na potřeby vlasů na individuální úrovni.

Make-up s výhledem do budoucnosti

A co starý dobrý make-up? Na trh pravděpodobně vstoupí interaktivní aplikace, které umožní vyzkoušet si různé make-upové styly virtuálně. Futuristické a experimentální prvky budou hrát důležitou roli.

Upcycling a recyklace v obalech

Udržitelnost bude mít stále větší vliv na design a výběr obalů kosmetických produktů. Upcycling a recyklace budou integrovány do obalů, a zákazníci budou stále více vyhledávat a kupovat značky, které aktivně snižují svou ekologickou stopu.

Barvy, které odrážejí emoce

Kosmetické značky budou hledat nové způsoby, jak propojit barvy s emocemi a náladami. Uvidíme palety barev, které podporují pocit pohody, radosti a odpočinku.

Vícenásobné použití produktů

V souladu s trendy minimalismu a udržitelnosti budou kosmetické produkty, které nabízejí více než jedno využití, stále populárnější. Multifunkční produkty usnadní ranní rutinu a minimalizují množství produktů. Tak uvidíme, jak budou kvalitní…

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *