5 českých beauty značek, které milujeme

Podporovat lokální trh je dobré nejen v módě nebo v jídle, ale také v kosmetice. Zlaté české ručičky ji totiž v mnoha případech umí stejně dobře, jako velcí světoví hráči.

Pokud byste si měla vybrat, jestli používat rtěnku francouzské značky, nebo té české, které dáte přednost? Ano, taky bych nejspíše s vidinou mých oblíbených Chanel nebo YSL, zvolila tu z Paříže, ale když vyzkoušíte ty z českých vod, najednou zjistíte, že se jim velmi podobají.

Do čeho jsme se v posledním roce zvlášť zamilovaly, je skin-care. Péče o pleť vystřídala výrazný make-up a místo lepení umělých řas si po obličeji jezdíme masážním rollerem. Když jsem si prohlížela produkty, které teď používám, byla jsem mile překvapená. Většina z nich má totiž na lahvičkách napsáno Made in Czech republic. A od té doby je používám ještě radši. Které české značky si zaslouží vaši pozornost?

Smyssly

Když si kosmetickou značku založí matka s dcerou pro své osobní účely, má to smysl. Jedna řeší problémy s vráskami, druhá s nedostatečnou hydratací, a tak v jejich portfoliu najdete vše od kávového mýdla, hedvábného oleje na tělo, až po dokonalá séra s kyselinou hyaluronovou (vyzkoušeno a pecka!) nebo jejich typickou péči o oční okolí a perlový výživný krém. To vše zabaleno v luxusních přírodních obalech, které ozdobí i vaši koupelnu.

Klara Rott

Klara Rott není jen značka. Je to také osobní příběh o hledání účinné kosmetiky bez všudypřítomné chemie, objevování aktivních látek čistě přírodního původu a nalézání harmonie mezi nimi,“ říká sama zakladatelka a my po vyzkoušení jejich masek, balzámu na rty i dokonalém séru musíme jen souhlasit. Přírodní složky z produktů poznáte nejen podle vůně, ale hlavně díky dechberoucím účinkům. Návrat k přírodě nebyl nikdy příjemnější!

Havlíkova Apotéka

V roce 2014 Zuzana Krejčí začínala s jedním produktem, a dnes má prodejny po celé České republice i na Slovensku. Pravděpodobně jste tyto krémy či masky už zaregistrovali a není divu, jejich stříbrné tubičky s poutavými nápisy zaujmou nejednu z nás. Ale co teprve až vyzkoušíte ten obsah? Máloco mě ráno tak probudí jako ranní maska této značky. No dobře, ještě espresso, ale i tak je úžasná a vy byste od Havlíkovy Apotéky měli něco vyzkoušet. Chceme být přece Krásná slečna, ne?

Dermacol

Tento evergreen v našem výběru nesmí chybět. Neznám nikoho, kdo by nepoužíval alespoň jeden produkt této značky. Pokud se zeptáte předních make-up artistek, každá vám řekne, že ji při práci nejčastěji dělají společnost make-up cover, fixační transparentní pudr nebo dlouhodržící rtěnka od naší nejstarší české kosmetické značky. A my je v kosmetických taštičkách máme pro jistotu také, vždyť Dermacol používali už v šedesátých letech v Hollywoodu!

Osté

Hana Phamová se při výrobě kosmetiky nechala inspirovat svými vietnamskými kořeny. Kombinuje ingredience, jako je kokosový olej nebo rýže, ale mezi jeden z jejích nejvýraznějších produktů patřil před Vánoci balzám na rty s typicky českou vůní vanilkových rohlíčků. „Při vývoji produktů vycházíme z tradičních receptur asijské kultury, které aplikujeme na moderní požadavky dnešní doby,“ popisuje Hanka, zatímco my do košíku házíme balzám na rty s vůní slaného karamelu, tělové máslo extra kokos a intenzivní masku na vlasy.

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *