Testujeme: Stojí vlasová kosmetika K18 za to?

Používá ji Hailey Bieber, Kardashianky, Rihanna i Charli XCX. Zázračné šampony a masky od značky K18 zaplavily internet. Ale vyplatí se do nich opravdu investovat? Testujeme!

Proč K18?

V oblasti vlasové péče existuje nespočet produktů, které slibují zdravé a krásné vlasy (nejlépe hned po prvním umytí). K18 ale slibuje skutečnou revoluci v oblasti vlasové kosmetiky – klíčovou složkou produktů je patentovaná molekula K18Peptide™, která je navržena tak, aby obnovovala poškozené vlasy na buněčné úrovni.

Narozdíl od tradičních kondicionérů a masek, které vlasy pouze obalují a dočasně vyhlazují, K18Peptide™ proniká do vlasové struktury a obnovuje poškozené keratinové řetězce. Tím dochází k opravě vlasů zevnitř, což slibuje dlouhodobě zdravé, silné a lesklé vlasy.

Testujeme!

K18 Molecular Repair Leave-In Hair Mask

Tato maska na vlasy je vlajkovým produktem značky, nevyžaduje oplachování a je navržena tak, aby se používala po každém mytí vlasů – ideálně v kombinaci s jedním ze šamponů z nabídky K18. Po umytí a lehkém vysušení vlasů ručníkem stačí nanést malé množství masky, kterou je potřeba před další (třeba tepelnou) úpravou nechat 4 minuty působit.

PS: Tiktok doporučuje si masku nejdříve nanést na dlaně a ty o sebe třít, dokud maska nebude mít krémově bílou barvu a krémovou texturu.

Verdikt: Obecně mi bezoplachové produkty dávají pocit hloubkové a důkladné péče a ani tato maska není výjimkou. Už při fénování a kulmování cítíte, že jsou vlasy „těžší“ a hutnější a výsledný účes nepůsobí střapatě (oceníte zvlášť pokud jste také majitelkami tzv. Hagrid vlasů).

K18 Peptide Prep pH maintenance šampon

Jeden ze dvou šamponů K18, pH maintenance, obsahuje 17 složek a patentovaný peptid K18Peptid™, pomocí kterých bezpečně ale účinně odstraňuje nečistoty a olej, díky optimalizovanému pH chrání vlasy i mikrobiom pokožky a je vhodný i pro každodenní použití.

Druhý šampon z nabídky, detox shampoo s obsahem aktivního uhlí a kyseliny salicylové, slibuje primárně odstranění hlavně mědi, dalších běžných kovů a usazených pečujících přípravků, které jsou častou příčinou matného vzhledu vlasů.

Veridkt: Zkoušela jsem šampon pH maintanance v kombinaci s maskou a i díky šamponu vlasy jak kdyby „ztěžknou“, takže se nejen méně krepatí, ale také se vyhnete nekonečnému rozmotování zacuchaných uzlíků. Produkt příjemně pění a i pro dlouhé vlasy vám stačí opravdu malé množství (takže poměr cena-výkon 10/10!).

Celkový verdikt

Zkoušela jsem už Olaplex, péči v kadeřnictví a spoustu domácích receptů na zdravější vlasy, zpravidla však bezúspěšně. Do K18 jsem tedy investovala bez vidiny jakékoliv výraznější proměny. Už po pár týdnech užívání jsem ale nejen na dotek cítila, ale hlavně každé ráno (i večer!) v zrcadle viděla zdravější vlasy, které dokonce po několika letech i dost povyrostly (díky bohu, jsem právě ve fázi odrůstání ofiny – kdo ví, ví). Navíc na vlasy i pravidelně dostávám komplimenty, což se předtím rozhodně nedělo.

K18 byl mým parťákem i během cestování, kdy jsem vlasy zatěžovala prachem a mořskou vodou. A po všech zátěžových zkouškách musím opravdu potvrdit, že se investice do dražších produktů (kombinace těchto dvou produktů vyšla na circa dva tisíce korun) tentokrát opravdu vyplatí. A už teď se těším až časem do sbírky přidám i vlasový olej a ochranný sprej a budu mít hřívu jak Sabrina Carpenter!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *