Halloween přichází! Které letošní horory se (ne)povedly?

Cítíte to taky? Vůni pumpkin spice latte, chladnější počasí, padající listí… to znamená jediné! Halloweenský měsíc říjen je tu a milovníci hororu mají pré. Které letošní horory stojí za to a které jsou naopak ztrátou času?

The Nun II – 7,5/10

Očekávané pokračování z univerza filmů V zajetí démonů vsadilo na lacinější krvavé a lekavé scény. Napětí v temných prostorech kláštera, které mě na jedničce bavilo, už ve druhém díle nemělo kýžený efekt. První zhlédnutí nebylo špatné, protože jsem neznala lekací momenty. Podruhé nebo potřetí už film bude spíše nuda. 

Barbarian – 8/10

Nevím, zda za mým hodnocením nestojí hlavně herec Justin Long, ale i kdyby, jeho postava stojí za to. Teď ale k samotnému snímku. Barbarian je osvěžující, místy vtipný a strašidelný horor. Začátek se sice rozjíždí trochu pomaleji, ale o to víc buduje napětí. Pokud jste snímek dosud nezaznamenali, doporučuji se na něj podívat bez jakéhokoli zjišťování informací nebo koukání na trailery. Jeho nepředvídatelnost je totiž největší plus!

Talk to Me – 8,5/10

Moje oblíbená mediální společnost A24, která stojí za dalšími skvělými horory jako například Hereditary, X nebo Midsommar, opět nezklamala. Snímek plný nesympatických postav, které dělají jedno špatné rozhodnutí za druhým, a to vše si natáčejí na telefon. Kdyby vám náhodou nestačilo nadpřirozeno, přidejte k tomu hrozbu dnešního virtuálního světa.  Až do samotného konce si nebudete jisti, co je skutečnost, co nebo kdo je záporák a kde je pravda. Napínavý film splnil má očekávání a určitě jsem ho neviděla naposledy. 

Knock at the Cabin – 7/10

Apokalyptický horror Knock at the Cabin založen na románu The Cabin at the End of the World může zaujmout hlavně svojí jinakostí. Snímek v hororovém světě plném vymítání, duchů a strašidelných domů má zajímavý příběh, ve kterém až do poslední chvíle nevíte, jak vlastně skončí. To je hlavní plus. Avšak tím, že se nejedná o prvoplánový horor, může fanoušky tohoto žánru spíše nudit. Poprvé mě to bavilo, nepotřebuji se na to však podívat v brzké době znovu.

Evil Dead Rise – 7,5/10

Pokud vás baví slashery, tento snímek je tím pravým! Další Evil Dead v množství krve a vnitřností hrdě následoval své předchůdce. Děj byl sice dost jednoduchý, ale to u filmů tohoto typu není žádným překvapením. Ovšem dokázala jsem si vybudovat v průběhu filmu velký crush na hlavní záporačku, kterou si zahrála Alyssa Sutherland! Už kvůli její děsivé postavě se na film určitě podívám v budoucnosti znovu a vy byste měli také.

The Boogeyman – 5/10

Horror inspirovaný povídkou Stephena Kinga ve mně vzbuzoval velká očekávání. Těšila jsem se na strašidelný horror se spoustou lekavých scén, které mi dají pár bezesných nocí (opravdu jsem si to přála). To se ale bohužel nestalo. Hlavní příšera byla děsivá jen prvních pár minut. Kingova povídka je skvělá, ale film to však moc dobře nedokázal uchopit. Až na slibný začátek a pár děsivých scén je film spíše průměrným hororem. 

The Pope’s Exorcist 8/10

Tenhle vymítací snímek je skvělý! Neoznačila bych ho za zvlášť originální, ani strašidelný (i když napoprvé mi srdce tlouklo!), ale Russell Crowe v roli vtipného exorcisty mi byl opravdu sympatický a film, ač má skoro dvě hodiny, poměrně rychle ubíhá. Konec byl trochu přehnaný, ale na film se ráda podívám znovu.

Cobweb – 6/10

Kdyby byl film stejně dobrý jako trailer, dostane určitě úplně jiné hodnocení. Má prvotní očekávání se změnila spíše ve zklamání. První hodina byla moc dobrá. Budované napětí, temný obraz, chudák kluk a jeho šílení rodiče… ale konec byl naprostý chaos. Film mi dost připomínal výše zmíněného Barbariena, který je ale lepší než tato hororová novinka.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *