V Zákulisí s kameramanem Markem Jarkovským: Cestou na první natáčení jsem si pouštěl tutorialy, jak nastavit kameru

S Markovou tvorbou jste se určitě už někde setkali. Natáčí reklamy, videoklipy, ale třeba i backstage k módnímu focení do magazínů, pro které občas i fotí. Jaký je Marek a jeho práce doopravdy? Dozvíte se v nové epizodě našeho podcastu.

Když v roce 2019 začal Marek Jarkovský natáčet backstage videa s celebritami, které se chystaly na červený koberec v ELLE Beauty Lounge, pootevřel se mu svět módy. A právě s módou je jeho tvorba nejvíce spojována.

Fotí a natáčí pro módní magazíny, ale i pro komerční značky. V neposlední řadě tvoří také hudební videoklipy pro interprety, jako jsou Marcell, Zea, Lenny nebo Emma Smetana a Jordan Haj.

Která práce byla zlomem v jeho kariéře?

Které video by naopak ze svého portfolia raději vymazal?

A kolik stojí videoklip od Marka Jarkovského?

Zákulisí módní a reklamní branže

Jak to vypadá na focení pro módní časopis a proč se u toho musí točit i backstage? Marek v podcastu kromě popisu prostředí vysvětluje i důležitost jednotlivých profesí a jmenuje ty, kteří patří v Česku k největším profesionálům, například i stylistku Lenku Kermes, se kterou si podcast můžete pustit tady.

Dá se tvorbou pro módní magazíny vydělat?

S kým nejznámějším Marek spolupracoval?

Které titulní stránky magazínů Marek nafotil?

S Markem jsme si zahráli hru, kterou trošku obehrál. Co se mu vybaví, když si vzpomene na spolupráci s Leošem Marešem, Pauliem Garandem nebo s TV Nova?

Marek Jarkovský a jeho estetické pojetí umělecké tvorby můžete pozorovat i u hudebních videoklipů, které především režíruje. Znát můžete například klip Sliby od Marcella, By Now od Emmy Smetany a Jordana Haje nebo Hold Me od Zey. Co se občas u natáčení klipů zkazí? A co zábavné historky z natáčení?

Přečtěte si také, kterých 10 věcí dělá radost hudebníkovi Marcellovi TADY.

Marek jako osobnost a jeho cesta

Jaké kroky musel Marek podniknout k tomu, aby ho módní bublina přijala mezi sebe? Co dělá kameramana dobrým kameramanem? A jak je možné, že si nerozumí s technikou? Poznejte Marka i z jiné perspektivy a zaposlouchejte se například do jeho vyprávění o inspiraci, stavění storyboardů a spolupracích s modelkami.

Speciální bonusová epizoda na herohero

Děkujeme všem, kteří se připojili k platformě herohero! Po aktivaci předplatného, které činí 5 euro za měsíc, se můžete těšit na bonusový obsah, jako je například speciální epizoda s návodem, jak se stát v daném oboru těmi nejlepšímiKaždého hosta se ptáme na radyJak začít? Co musím umět? Kolik mě to bude stát? Jak se dostat tam, kde je on?

Celý podcast (hlavní + drbací část) si můžete poslechnout jak na Apple Podcast a Spotify, tak na Youtube a Hero Hero.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *