Filmové a seriálové tipy od Honzy: Jaké je pokračování Duny a propadák Madame Web

Kdo nemluví o Duně, jako by nebyl. Nebo o tom, jak moc špatný film je novinka s Dakotou Johnson a Sydney Sweeney, Madame Web. Co tedy stojí za zhlédnutí a co s klidným srdcem vynechejte?

Dune: Part Two (2024) – film, kino

Dlouho očekávané a odkládané pokračování Duny nezklamalo a režisér Denis Villeneuve má zaděláno na jednu z nejlepších sci-fi franšíz. Přidává áčkově obsazené postavy, více akce a úspěšně graduje děj. A víc Zendayi tomu také prospívá.

Hodnocení: 10/10

One Day (2024) – seriál, Netflix

Tenhle seriál nenechá oko suché. Příběh už jste mohli vidět zadaptovaný v roce 2011 s Anne Hathaway, ale nová seriálová verze má osobnější přístup primárně díky tomu, že má více prostoru vše zkoumat do hloubky. One Day totiž sleduje dva lidi po dobu 20 let. Hlavní duo Leo Woodall a Ambika Mod spolu funguje skvěle.

Hodnocení: 10/10

Madame Web (2024) – film, kino

Strašně špatný, ale in the best way possible. Dakota Johnson tenhle film sama nenávidí a evidentně nerada promuje, ale co jí jako hlavní herečce zbývá? Superhrdinská slátanina, která je vtipná, i když se o to rozhodně nesnaží a vlastně neví jak pracovat s postavami, jelikož je takovým prequelem filmu, který nikdy nevznikl. Moc mě bavila i 2000s aesthetics.

Hodnocení: 4/10

Shogun (2024) – seriál, Disney+

Moc fajn seriálové překvapení od Hulu na Disney+, velkovýpravný historický seriál přirovnávaný ke Game of Thrones z prostředí Japonska v době, kdy tam začínají figurovat poprvé křesťané na misích. Zakázaná láska included.

Hodnocení: 7/10

Baghead (2023) – film, kino

Horor o strašidle, které žije ve sklepě a které je schopné vyvolat mrtvé, pokud sní jim patřící předmět. Fajn atmosféra, ale moc hloupé postavy a vlastně je to celé takové spíš nijaké s jednou jedinou fungující lekačkou.

Hodnocení: 5/10

Případy 1. oddělení: 3. série (2022) – seriál, iVysílání

A tohle české guilty pleasure jsem si dohnal konečně s poslední řadou fakt povedených případů, které vyšetřuje pražská mordparta. Třetí řada má vítaný přídavek ženské policistky a drží kvalitativní laťku předchozích řad.

Hodnocení: 8/10

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *