Hudební talenty, které si zaslouží vaši pozornost

Jsou mladé, stylové a neuvěřitelně talentované. Vyzpovídaly jsme dvě vycházející české hudebnice, které si podle nás zaslouží více pozornosti. Kdo jsou Sofie a Terra, jaká je jejich tvorba a co je podle nich hitem léta 2021?

SOFIE

Sofie sama sebe se smíchem popisuje jako mladou holku, co vždycky chtěla dělat hudbu, vystupovat a předvádět se. A zároveň jako holku, co si plní sny. Zpívá a tančí od malička, oficiálně se ale hudbě začala věnovat teprve nedávno, a to v listopadu minulého roku.

Od té doby stihla vydat debutové EP s názvem Close the Curtains a vydat dva videoklipy k singlům White Roses a Give us a break, ze kterých byste rozhodně nepoznali, že je na hudební scéně teprve nováčkem.

Nejraději vzpomíná na to, když se dozvěděla, že její písnička hrála v rádiu. „Udělá mi ale radost každá maličkost, jakákoliv podpora, radost z mojí hudby – na takový okamžiky celkově ráda vzpomínám,“ dodává Sofie.

Na co jsi za svou kariéru nejvíce hrdá?

Hlavně na to, že jsem sebrala odvahu a na tuhle cestu se vydala. Jsem hrdá na každej novej song, jsem hrdá na to, že nám to s Rainerem (hudební producent, s kterým spolupracuji) tak hezky vychází a že mi vždycky pomůže udělat ze složený písničky to, co očekávám, co si představuju a častokrát vlastně i mnohem víc.

Jaká je Tvá vysněná spolupráce?

Co se týče zahraniční scény, tak samozřejmě moje největší srdcovka – Adele, nebo třeba Beyonce, Jorja Smith, určitě by se našel i někdo na rapové scéně. Kdyby to šlo, tak samozřejmě také Amy Winehouse. Z český hudební scény si myslím, že by mohla být super spolupráce třeba s Pam Rabbit!

Co nám letos v létě nesmí chybět v playlistu?

Mám hned tři tipy! Tak třeba Doja Cat vydala nedávno super věc Need To Know, stejně tak Jessie J I Want Love a nebo hot girl summer song s názvem Thot Shit od Megan Thee Stallion, haha. A aby toho nebylo málo – myslím, že písnička my lips z mýho novýho ep by taky mohla být dobrý adept na song letošního léta! 🙂

TERRA

Terra je 17letá skladatelka, zpěvačka a umělkyně. S hudbou začala už ve školce, kde společně tancovali a hráli na různé nástroje. Už ve 3 letech dostala od rodičů iPod plný písniček, což v ní zakořenilo nekonečnou lásku k hudbě. Na kontě má EP Stages of regret a Sex Generation z minulého roku, my jsme si zamilovaly její singl Cold, ke kterému je i krásný videoklip.

Nejvíce hrdá je Terra na výhru ve Startéru 2020 (hitparáda neobjevených Radia Wave) a na lidi, se kterými má tu čest pracovat. „Producenti, režiséři, fotografové, make-up artisti, celý můj label – Addict sound, všichni to jsou lidé, kteří mě neustále inspirují a bezmezně i svou kreativitou podporují a to je to, čeho si na své kariéře vážím ze všeho nejvíce,“ říká mladá hudebnice.

Momentálně spolupracuje s producentem KEWU, NobodyListen a Rainer a můžeme se těšit na pořádnou nálož hyperpopu! Přes léto budou tvrdě pracovat na posledních detailech a koncem léta můžeme žhavit sluchátka.

Na co v rámci hudební kariéry nejraději vzpomínáš?

Nejhezčí vzpomínku mám asi na svůj úplně první koncert. Leden 2020 – konec pololetí od Student Festu. Živě si pamatuji pohled na své kamarády, spolužáky a dokonce i úplně neznámé tváře, které na mě zpátky na stage křičí text songu Hazy, který vyšel jenom týden před tím. Mám pocit, že jsem tehdy večer brečela štěstím. 🙂

Jaká je Tvá vysněná spolupráce?

Nejvíce mě nyní baví žánr hyperpop. Mít možnost pracovat s někým, kdo stál u zrodu tohoto žánru, jako 100gecs nebo kolektiv PC music by pro mě byl splněný sen.

Co nám letos v létě nesmí chybět v playlistu?

Doja Cat vydala dlouho očekávané album! Miluju ji, každý song na albu je absolutní banger!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *