Koho sledovat, chcete-li zůstat v obraze?

Nemůžeme tomu uvěřit, ale dnes slavíme se V Zákulisím rok. Všemu, co nám ten rok dal (a vzal) se pověnujeme ve článku chatujeme už brzy, dnes bychom ale chtěly dát prostor důležitějším věcem. Chcete mít přehled o všech aktualitách? Víme, komu dát follow.

Se zármutkem už několik dní přihlížíme situaci na Východě, opovrhujeme tyranským Putinovým režimem a obdivujeme ukrajinské hrdinství. Pomáháme tak, jak je v našich silách, informujeme se a objektivních informací nezatížených propagandou si v dnešní době vážíme ještě o něco víc než běžně.

Právě o některé zdroje, kde nové informace čerpáme, se s vámi chceme podělit a zároveň jim poděkovat za jejich bezmála nepřetržitou zpravodajskou práci.

Twitter

Pro mě je Twitter hlavním zdrojem informací. Sleduji profily lidí, jejichž práci sleduji dlouhodbě a moc si jí vážím. Informace na Twitteru jsou okamžité, často s odkazy na zahraniční weby a zdroje. Právě v takových situacích děkuji za funkci, kdy Twitter ukazuje i tweety, jež účty, které sledujete, pouze lajkly.

Jiří Pehe

Čestmír Strakatý

Televize Seznam

Filip Horký

Vojtěch Gibiš

ČT24

Deník N

Andrej Poleščuk

Instagram

Přes Instagram zprávy ze světa většinou nekonzumuji, nicméně přesto musím vyzdvihnout tyto profily, které podávají aktuální informace z Východu, stejně jako možnosti jak a kde pomoci (jako třeba právě Zuzu).

Karel Kovy Kovář

ČTK

Evropaneasi

Zuzu Kushnirukova

Podcast

Pro hlubší pochopení situace a politický, ekonomický i historický kontext pouštím do uší podcasty. Tady je výběr mých go-to nejen při takto vyhrocené světové situaci.

Vinohradská 12

Studio N

ČT 24

Web

Musím vyzdvihnout práci redaktorů webu HEYFOMO, který v posledních dnech neuvěřitelně rychle a srozumitelně komunikuje aktuální situaci zejména mladšímu publiku.

HEYFOMO

DVTV

Forbes

🤡A jaké influencery radši nesledovat?🤡

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *