Dovolená ve spěchu. Co stihnete za 30 hodin v Berlíně?

Že na dovolenou není čas? Ale kdepak, na to vypadnout a načerpat energii stačí i pár hodin! Co všechno stihnete za 30 hodin v Berlíně?

Procházka centrem

Pokud dorazíte na hlavní nádraží, můžete si udělat krásnou procházku do centra. Projdete kolem Berlin Dómu (pokud se chcete podívat dovnitř, rezervujte si místa předem online, na místě už to bohužel na stejný den většinou nejde), poté parkem k Braniborské bráně až k Židovskému památníku, ten je volně přístupný.

Přestávka na kávu

Poté můžete autobusem dojet až na Alexanderplatz ke světovým hodinám a Fernsehturn, to je prostě povinná zastávka. A při potřebě doplnit kofein se stavte třeba v populárním řetězci Five Elephant, kde si kávu i praží, milovníci veganského jídla mohou zamířit do Funk You nebo Café Morgenrot.

Funk You

Lov pokladů v sekáčích

V okolí najdete i spoustu sekáčů. A když říkáme spoustu, myslíme spoustu. A byl by hřích v Berlíně alespoň jeden nenavštívit! Náš výběr: Pick’n’Weight, kde platíte podle váhy vybraných kousků, American Vintage, Vintage Revivals, Archive Berlin, Garmets Vintage nebo Bintus Vintage. A tohle je jen asi na kilometru čtverečním, uf!

Párty v Berlíně

V berlíně určitě nemůžete jít v 10 na kutě! Po večeři proto zamiřte do jednoho z mnoha barů a klubů – ikonický Berghain nebo Trezor během jednodenní návštěvy asi nestihnete, určitě si ale vyberete i tak. My zamířili na koncert do The Hole, pokud ale fandíte zábavě víc na úrovni, zbystřete! Proslulý hotel Ritz má totiž volně přístupný bar s nádherným interiérem a živou jazzovou hudbou a světě div se, ani nemusíte prodat ledvinu, abyste si dali jeden nebo dva drinky!

Ritz Berlin

Povinná zastávka

Druhý den před odjezdem nesmíte vynechat významnou berlínskou památku a smutnou připomínku minulosti, The Berlin Wall. Do Googlu si zadejte East Side Gallery, právě tam je její největší zachovalá část zdobená malbami umělců z celého světa, kteří jí po pádu režimu dali novou tvář. Navštívit můžete i muzeum nebo se na chvíli proslunit na tamní náplavce.

Před odjezdem na brunch

A celý výlet zakončete pořádným brunchem nebo obědem, v okolí East Side Gallery je podniků hned několik – například podnik Homemade, All About nebo Silo Coffee.

Tak kdy vyrazíte?!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *