10 věcí, které mi dělají radost: Olga Burešová

Zakladatelka a ředitelka PR agentury Artspeak, novopečená maminka a milovnice všeho krásného. S publicitou pomáhá například značkám Laformela a La femme Mimi nebo niche parfumérii Vavavoom. Během pandemie ovládla sociální sítě její výzva #malýnákupvelkápomoc. Olga se s námi podělila o top 10 toho, co ji momentálně nejvíc těší.

1. Sebastian. Na tento svět jsme nedávno přivedli malý zázrak, kterému pořád sama nemohu uvěřit. A ten mi každým svým úsměvem způsobuje doposud nepoznanou, intenzivní a naprosto nezaměnitelnou radost. 

2. Můj muž a rodina. I my tři už společně tvoříme rodinu a každým dnem píšeme nové řádky vlastního příběhu. Jeho součástí jsou etapy jako například život v Londýně, těhotenství, rodičovství i všechna další dobrodružství, která na nás číhají v budoucnu.

3. Zdraví a zdravé zdroje pro život. Každý den za něj děkuji a užívám si péči o něj třeba už jen nakupováním a zpracováváním kvalitních surovin, ať už přímo z maminčina kozího hospodářství nebo z farmářských trhů. Navštěvuji každou sobotu ty na Heřmaňáku.

4. Jóga, meditace a pohyb v přírodě. Už celé roky se prakticky denně věnuji meditaci a józe, ale i běhání a pohybu v přírodě. Příroda je životabudič, dobíječ a inspirátor. Těhotenství a mateřství si samozřejmě žádá naprosto specifický přístup, ke kterému mě ve svém holistickém programu denně vede má guru, kamarádka a nakonec i bývalá členka týmu Artspeak Veronika Johánková. Sledujte #dvedusenajogamatce

5. Artspeak a můj tým. Povolání má být radost, obzvlášť, když je těžce vydřené. Kdyby můj tým nebyl postavený na přátelských a upřímných vazbách, nikdy bych se o něj nemohla opřít. Speciálně v tomto období. Jsem ráda, že i v pracovních vztazích mohu sázet na svůj instinkt. Děkuju holky!

6. Kvalitní umění a design. V estetičnu vyrůstám odmalička díky malé sochařské kariéře mámy, díky mému muži, jenž má za sebou RCA, i díky mým ranným pracovním zkušenostem. Radost mi dělá i to, že mohu v tomto sektoru nejen podnikat a obohacovávat se vnitřně, ale i navenek – například investicí do slunečních “obroučků” ze studia Nastassia Aleinikava.

 7. Knihy a moudré informace. V poslední době mi udělala radost například Tyranie od Timothyho Snydera, kterou jsem dostala od naší úžasné přítelkyně Lucie nebo jedna z publikací Madleine Allbrightové Mocní a všemohoucí. Nejradostnějším úlovkem v naší převážně umělecké knihovně je první vydání katalogu Diane Arbus z roku 1979, který jsem ulovila v antikvariátu v Chicagu a jehož hodnota mnohonásobně převyšuje pořizovací cenu. 

8. Přátelé. V mém věku člověk už zjišťuje, že někteří jsou navždycky a to mi dělá radost. I když se přátelství na čas rozejde nebo utlumí a potom najde cestu zpět. Nebo takové, které vznikne z rivality. Právě proto, že má! 

9. Vášnivé nedělní diskuze o politice. Například ty u nedělního stolu s mou rodinou, které obvykle vyůstí do zábavné satiry. Od začátku pandemie sleduji i politiku českou a nedovedu si představit běžnou neděli bez Otázek Václava Moravce.

10. Když se mi podaří do životní rutiny zavést jakýkoliv nový zero waste postup nebo eko friendly alternativu. „Odpustky“ za dřívější časté létání si vykupuju například vermikompostováním a například každým volebním hlasem, který hodím do urny ve prospěch Strany zelených.

Foto Weef

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *