Investice, která pomáhá. Podpořte Ukrajinu v aukci současného umění

Více než stovka současných umělců se rozhodla pomoci Ukrajině. Aukci pod názvem Umění pro Ukrajinu společně pořádají čtyři pražské galerie – Bold Gallery, Trafo Gallery, The Chemistry Gallery a Centrum současného umění DOX.  Proběhne 19. 3. a 100% výtěžek z ní bude věnován na sbírku SOS Ukrajina Člověka v tísni.

Čtyři galerie z Prahy 7 se spojily v projektu Umění pro Ukrajinu a za podpory autorů, s nimiž spolupracují, a pořádají společně aukci děl více než 100 současných umělců. Ti se rozhodli svými díly přispět k podpoře válkou zasažené Ukrajiny.

Do dražby putuje i obraz Jana Kalába.

„Umění má mnoho pozitivních funkcí a tentokrát spojilo nejen nás galeristy a velkou skupinu umělců, ale doufáme, že i naše společné podporovatele. Díky tomu přispějeme Ukrajině tím, co umíme nejlépe. S obdivem k tomu něco dokázat a ne něco ničit,” říká za iniciativu Umění pro Ukrajinu Blanka Čermáková z Trafo Gallery.

Předaukční výstava všech děl proběhne v pražské Bold Gallery. Výstava bude zahájena vernisáží v pátek 11. 3. od 19:00 a přístupná bude do 19. 3. denně od 14 do 18h, ve dnech 12. 3., 13. 3. a 19. 3. od 10 do 18h. 

Dražit se bude také socha Jaroslava Róny.

Všechna díla jsou vystavena na webové stránce www.umeniproukrajinu.cz, kde mohou zájemci umění od čtvrtka 10. 3. dražit online. Díla jsou najdete také na instagramové a facebookové stránce Umění pro Ukrajinu. 

Samotná aukce bude ukončena v sobotu 19. 3. v Centru současného umění DOX a také online. Licitátorem aukce je zkušený dražitel Milan Dospěl.  

Výtěžek z aukce ve výši 100 % poputuje do sbírky SOS Ukrajina společnosti Člověk v tísni.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *