Štíhlá a fit za 10 tisíc. Vyzkoušela jsem krabičky od michelinského kuchaře

Už dlouho jsem přemýšlela nad tím, jak udělat můj jídelníček vyváženější, zdravější a hlavně pravidelný. Když jsem dostala nabídku na měsíc vyzkoušet Yes Krabičky, zdálo se, že spása je na dosah. Od pondělí do pátku konečně pravidelné a skvělé jídlo. Jaká ale byla krabičková dieta doopravdy?

Vždycky jsem si říkala, že krabičková dieta je tou nejméně šílenou dietou, kterou lze vůbec vyzkoušet. Slibuje vše, co se obecně předpokládá za ideální – pravidelné jídlo spočítané kaloricky tak, aby vyhovovalo vašim potřebám. Plné bílkovin, ale i sacharidů. Sladkého, ale i labužnického.

Je jedno, zda chcete zhubnout, nabrat nebo jen udržet si váhu tak, aby ve vašem těle fungovalo vše, jak má. Vyberete si ideální program pro vás a pak už jen přebíráte krabičky s připraveným jídlem. Luxusní, pohodlné a zdravé. Zní to jako sen, ale nic není na první pohled takové, jako se zdá. Nebo ano?

Proč jsem do toho šla?

Každý, kdo mě kdy s krabičkami od Yes Krabiček viděl, se mě hned ptal na dvě věci: Kolik to stojí? A kolik jsi už zhubla? Nehledě na to, že obě otázky jsou absolutně nemístné, dávalo mi to jasný důkaz toho, co si lidé o krabičkové dietě obecně myslí. Že je drahá a že ji držíte přece proto, abyste zhubli.

Přiznávám, že jsem se po zimě strávené především u počítače necítila úplně fit, ale pouze z důvodu hubnutí jsem do této formy stravování rozhodně nešla. Daleko víc mě lákala představa pravidelné pestré stravy, která bude mít pozitivní vliv hlavně na mé zdraví a energii.

Zbožňuji ochutnávat nové kombinace a jídla, a tak když jsem slyšela o firmě, kterou vede jeden z největších profesionálů gastro scény, říkala jsem si, jak úžasné musí být každý den za dveřmi nacházet jídlo od kuchaře s michelinskou hvězdou. Pohodlí je to, za co tu kromě kvalitních surovin a zajímavých receptů, platíte. Kurýr se tak na jeden měsíc stal mým pomyslným obětavým partnerem, který mi každý den do práce přiváží čtyři chody v krabičkách.

Prvotřídní kuchyně pro všechny

Říkali jsme si, jak bychom mohli prvotřídní kuchyni přiblížit širší veřejnosti bez toho, aniž by vždy museli navštívit luxusní restauraci a zároveň mohli dosahovat svých fitness cílů,“ přibližují hlavní myšlenku založení vlastní firmy zakladatelé Yes Krabiček Radek Hasman a Radek Vítek.

Právě Radek Hasman získal se svým týmem pražské restaurace Aromi michelinskou hvězdu, což tuto krabičkovou firmu katapultuje mezi to nejlepší, co lze v tomto odvětví vůbec vyzkoušet. Radek Vítek je mimo jiné fitness trenér a nutriční specialista, a tak dokáže ohlídat stavbu menu tak, aby měla vše potřebné pro dosažení vašich cílů.

Výběr hodný degustačního menu

Nejvíc ze všeho mi vyrazil dech jídelníček, jehož složení bylo naprosto luxusní! K snídani vejce Benedikt s lososem, k obědu thajské curry, k svačině hummus s jogurtovým chlebem a k večeři telecí maso a quinoa. Já jsem si vybrala program Štíhlá a fit o celkové hodnotě 1500 kcal / den a čtyřech chodech. Každý den jsem se těšila na nové kombinace, suroviny a několikrát jsem si dokonce googlila názvy jídel, které jsem i přes to, že velmi často navštěvuji restaurace, neznala.

Poprvé jsem ochutnala například topinambur nebo telecí Sukiyaki. Za celou dobu se mi stalo snad jen dvakrát, že by mi daný pokrm nechutnal, a to je teda něco! Naučila jsem se častěji jíst telecí maso a oblíbila si jiná než bramborová pyré. Hodně zeleniny, hodně čerstvých bylinek a chutného ovoce. Prostě sen!

Jak to funguje?

Pokud nad službou krabičkové diety uvažujete, postup je velmi jednoduchý. Nejdříve si vyberete program, kterých nabízejí až deset, a poté už se jen každý den těšíte na to, až vám na vaši adresu kurýr doručí zásilku jídel na další den. Ano, jídla se připravují co nejčerstvější, a tak vám ho doručí přímo v den jeho uvaření. Vy poté můžete vyrazit ven nebo do práce a nemusíte ten den řešit, čím zahnat hlad.

Problém ale přichází ve chvíli, kdy jste na oběd pozvaní do restaurace, máte pracovní snídani nebo jste celý den tzv. v terénu a z kanceláře pokračujete na tiskovku, poté na kávu s kamarádkou a rovnou z ní jdete na rande na večeři. Celkem typický příklad toho, jak trávím své dny často já. Asi chápete, jak pak vypadá můj jídelníček – blbě. Jak jsem to tedy udělala s krabičkovou dietou? Jednoduše jsem se naučila naplánovat si čas i na sebe a na jídlo, které mám připravené s sebou.

Jsem pozvaná na večeři, pomoc!

Pokud jsem chtěla a musela jít na snídani někam ven, nechávala jsem si takové akce především na pátek a připravenou snídani si vychutnala o den později, kdy jsem krabičku už neměla. Co se týče hezkých večeří v podnicích, které zbožňuji, tak ty jsem si buď nechávala na víkend, anebo hodila výčitky za hlavu a prostě šla.

To je vlastně na každém kontrolovaném stravování to podstatné – nenechat se jím ovládat. Yes krabičky mi vyhovovaly v tom, že mému jídelníčku daly řád, mému tělu pravidelné živiny a mé psychice o starost míň, ale nikdy jsem je nenechala, aby řídily taky můj čas a život.

Kolik to celé stálo?

Velkou otázkou pro mnohé je samozřejmě cena této luxusní služby. Nejdříve než začnete, bych vám doporučila vyzkoušet si zkušební program na dva dny za 440 Kč na den. Obecně se cena krabičkové diety od Yes Krabiček pohybuje od 920 Kč do 1 250 Kč za dva dny stravování o čtyřech až pěti chodech.

Pokud si neobjednáte program v hodnotě 10 tisíc (což ten můj byl), připočítejte ještě dopravu, která činí 70 Kč za den. Právě doprava bylo něco, co mě párkrát pěkně potrápilo. Nezaštiťuje ji přímo firma Yes Krabičky, ale jimi najatý BEVY kurýr. Třikrát mi jídlo zapomněli doručit úplně, více než desetkrát nedodrželi slibovaný čas a dvakrát také spletli adresu. To vás dokáže naštvat

Radek Hasman a Radek Vítek, zakladatelé Yes Krabiček

Kolik jsem teda zhubla?

S čistým svědomím říkám, že jsem zhubla přibližně tři kila za měsíc, což byl však vedlejší účinek toho, co jsem si od služby slibovala především. Chtěla jsem se cítit a fungovat líp, což se stalo. Cítila jsem se výrazně lépe, snadněji se mi pracovalo, lépe jsem spala a přes den nepotřebovala tolik kávy jako dřív.

Tento měsíc jsem si opravdu užila, a to ať z důvodu ušetřených starostí nad tím, co a kdy budu jíst, ale i z hlediska gastronomických zážitků, které jsem si díky Yes Krabičkám užívala především. Opět se mi potvrdilo, že s lidským tělem je to podobné jako například s autem – pokud do něj budete nalévat nekvalitní palivo, nebude fungovat tak, jak byste chtěli.

Co dál?

Už je to tři týdny, co na krabičkové dietě nejsem a cítím, že mé tělo získalo rytmus, který mu vyhovuje a který teď vyžaduje. S jeho plněním je to však těžší, než jsem si myslela. Já sama totiž nejsem schopná dodat mu takové „palivo”, které si žádá a na které si zvyklo v podobě jídla od kuchaře s michelinkou.

Jasně, všechno jde, když se chce, ale já vlastně nechci. Nechci ztrácet čas v přeplněných supermarketech a pak u plotny, když se místo toho můžu vidět s přáteli nebo pracovat. A proto jsem se rozhodla s Yes krabičkami pokračovat. Kvůli zdraví a kvůli pocitu, který jsem během toho měsíce měla. Bylo to totiž úplně skvělý!

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *