Jan Černý na Pařížské. Návrhář přichází s limitovanou kolekcí pro The Brands

Obchod s luxusní módou na proslulé Pařížské ulici uvádí limitovanou kolekci s českým designérem Janem Černým vytvořenou exkluzivně pro The Brands.

Jan Černý je na lokální módní scéně známým jménem. Vede svou vlastní značku JAN, absolvoval stáž v pařížském módním domě Louis Vuitton, několikrát prezentoval své kolekce na pražském Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku a minulý rok uspořádal vlastní prezentaci přímo ve svém holešovickém ateliéru. Jeho talentu a píle si všiml i Petra Jindra, CEO Luxury Brand Management, který ho oslovil ke spolupráci.

Vznikla tak exkluzivní kolekce pro pánský concept store The Brands Men. Jan Černý se zaměřil na evening-wear, současné siluety propojuje specifickou selekcí barev, využívá propojení tlumených i ostrých odstínů.

V kolekci se objevuje i Janův signature rorschach motiv – tedy motiv, na kterém je postaven Rorschachův test.

rorschachův test (Phill Manker)

Ten koncipoval Hermann Rorschach jako jednu z metod užívaných v psychologii k rozboru osobnosti – pacient obdrží 10 karet s různými skvrnami a podle toho, co na nich vidí, utváří doktor diagnózu. Jan tento motiv používá pravidelně, tentokrát jej ale uvidíme ve zmenšené, sofistikovanější verzi.

Hedvábné košile, utility vesty a pevné saténové kalhoty vznikly vždy jen v jednom
kusu.
Není proto pochyb, že se jedná nejen o unikátní sběratelský kousek, ale také o výhodnou investici.

Odhalení kolekce proběhlo 30. srpna 2022 v rámci světového finále modelingové soutěže Elite Model Look na Pražském hradě, v obchodě budou kousky dostupné od 2. září 2022.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *