Fashionweek je pasé, návrháři naplánovali fashion month: Kdo v listopadu odhalil novou kolekci?

I letos na podzim se všichni módní nadšenci těšili na pražský týden módy. Ještě aby ne, když do zahájení další sezony odpočítávali dny hned od closing party jarní edice. Jak se ale zdá, tomu je konec. Z fashionweeku se stává akce představující nové talenty z řad studentů, zatímco lokální matadoři představují své kolekce během celého podzimu. Které přehlídky jsme za listopad stihly zhlédnout?

Petra BALVIN Balvínová

Návrhářka Petra Balvínová patří mezi stálice českého rybníčku. Její značka se ale začala rozrůstat a poptávka převyšovat možnosti výroby. I proto se Petra rozhodla rozšířit své pole působnosti, a tak k její značce TIQE nově přibyla značka BALVIN. V první představené kolekci hrály prim nejpopulárnější šaty TIQE ve třech velikostech i barvách, které si teď mohou klientky koupit bez nutnosti dlouhého čekání na schůzku a následnou výrobu. Přehlídka probíhala v nádherných prostorách Winternitzovy vily na pražském Smíchově.  

Všechno nejlepší, Zuzko!

Dalším zvučným jménem lokální tvorby je Zuzana Kubíčková. Ta již tradičně na podzim odhalila Couture kolekci na nadcházející rok. Tentokrát však byla něčím speciální – kromě módy jejím prostřednictvím návrhářka oslavila desáté narozeniny svého ateliéru na pražských Vinohradech. Není proto divu, že show byla opravdu velkolepá a čítala téměř 30 modelů. Obdivovaly jsme krajkované šaty, transparentní materiály, rafinované doplňky a dokonalý styling Jana Králíčka. Více o přehlídce si přečtěte tady!

Nové šaty od CHATTY?

Kreativní duo Radka Sirková a Anna Tušková tvoří značku CHATTY, která se soustředí na casual wear a day to night oblečení. Pyšní se dokonalým krejčovským zpracováním a precizním výběrem materiálů. V nové kolekci řešily téma rovnováhy a neobvyklých kombinací. Možná i proto se spojily s designérem Janem Trkalem tvořícím pod značkou Alois Ficek a společně vytvořili vlněné oversize svetry a čepice, které nesou stopy barevných tahů štětce a nečistot.

Rave show JARDA Praha

Trio Anna Ryšánková, Nina Dvořák a Jaroslav Vích společně tvoří pod značkou JARDA Praha. Definuje ji češství a nadsázka. Což krásně dokazovala i show již čtvrté kolekce SEASON 4, která proběhla v Křižíkově pavilonu, a spíše než módní přehlídku připomínala berlínský rave. Návrháři představili přes 30 looků doplněných šperky od designérky Majdy Šťastníkové, to vše na modelech různých věků, etnicit i tvarů. Tleskáme!

Rozkvetlá zahrada SURE Curated

Svou první kolekci The Hope Era představilo kreativní duo Alexandra Bela a Laury Krejčové tvořící pod značkou Sure Curated soustředící se na reinterpetaci kousků a upcycling. Inspirací kolekce byly klíčové elementy, které od dětství formovaly Alexův osobitý cit pro estetično – navrací se do klidného venkovského sídla plného květin, ke své oblíbené literatuře a filmu nebo na hudební školu. A náš favorit? Bílá košile s černou krajkou a vázankou a kožené rukavice zdobené voskovými perlami!

Filip Drábek for Sure Curated

A o přehlídce, jež celý měsíc završila jsme už psaly tady!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *