Kobaltová modrá, průhledné materiály a žádné kalhoty: Tohle jsou fashion trendy na rok 2023

Rok 2022 byl pro módu přelomový – opustila nás velká návrhářská jména, značky měnily kreativní ředitele a trendy se střídaly rychleji než počasí. A právě na trendy, konkrétně na ty, které podle nás přinese rok 2023, si dnes posvítíme!

Průhlednost

Sheer materiál jsme mohli (ne)vidět všude – na přehlídce Victorie Beckham, Prady, Rafa Simonse nebo Chanel. A je úplně jedno, jestli odhalíte záda, dekolt, ruce nebo nohy. Průhlednost se nosí zkrátka všude. Skoro.

Pantless outfity

Kalhoty a sukně? Do koše! Letos se nosí kalhotky! Jenom. Stěžovat si můžete u Kendall Jenner, která trend odstartovala ve streetwearu, pantless outfity jsme ale mohli vidět i na runwayi, například u Botegy Venetty nebo Coperni.

Modrá je dobrá

…a kobaltová ještě lepší! Fuchsiové oficiálně odzvonilo, ale roku 2023 vládne kobaltová modř (doufáme, že věští i dobrý rok!). A je na všem – bundách, šatech, kalhotách, brýlích, kabelkách i obuvi. Tak se nebojte do barev letos pořádně obout! Rozkazují to David Koma, Ib Kamara nově v čele Off White i Alexander MCQueen.

Asymetrie

Ať zvedne ruku ten, kdo v pubertě netoužil po asymetrické sukni. Ruka dole? Vítejte mezi starými, trendy se oficiálně vrací. High and low sukně totiž slaví návrat, naštěstí ale v mnohem víc chic provedení, jak dokazuje Stella McCartney, Rick Owens nebo MSGM.

Low Rider

Fanoušci stylu Britney Spears, Christina Aguilera nebo Gwen Stefani oslavují – bokovky jsou zpátky. I když možná můžete jít ještě níž, letos je low rise opravdu LOW RISE. Odkoukáno od Dion Lee, Tibi, Stelly McCartney nebo MM6 Maison Margiela.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *