Hlas, autentický obsah a virtuální realita: Co nyní hýbe světem sociálních sítí?

Sociální média jsou nedílnou součástí života většiny z nás. Ruku na srdce, kdo z nás neotevře ani jednou za den Instagram, Facebook, Youtube nebo TikTok?! Proto je dobré vědět, co zrovna na sockách letí, ať už jste konzument, nebo tvůrce.

Voice content

Na hlasové asistenty typu Alexa nebo Google Assistant už jsme si zvykli. Hlas ale začíná vévodit i jiným platformám, stačí se podívat na rostoucí popularitu podcastů (I my jeden máme, mrk mrk!). Za zmínku stojí i aplikace Quinn, která k sexuální stimulaci používá pouze zvuky. (Doporučujeme)

Video Content

Video je stále nejpopulárnějším formátem pro obsah na sociálních médiích. Z toho těží zejména platformy jako TikTok, Instagram Reels a YouTube Shorts, které se soutředí na krátká videa. Ty nejvirálnější mají okolo 7 sekund.

Efemérní obsah

Obsah, který zahrnuje příběhy a příspěvky mizící po určité době. Hello, BeReal! Tyto typy příspěvků totiž vytváří pocit naléhavosti a podporují angažovanost sledujících.

Obchod

Sociální média stále víc usnadňují obchodní transakce. Mnoho platforem nyní umožňuje uživatelům nakupovat přímo prostřednictvím oné platformy, například Instagram dokonce představil nákupní funkci přímo v aplikaci.

Originální content

Repostování, trendy a tanečky, které vládly pandemickým létům nahrazuje autentický, upřímný a originální obsah. I TikTok prodloužil délku videí až na 10 minut, a umožňuje tak uživatelům raw komunikaci s publikem.

Personalizace

Hledání videí, která by se vám mohla líbit, je minulostí – algoritmus nyní ví, co vás bude bavit, ještě líp než vy samotní. Sociální mediální platformy se pravděpodobně budou i nadále zaměřovat na poskytování personalizovaných zážitků pro uživatele využívajíce umělou inteligenci a strojové učení k doporučování obsahu a přizpůsobování reklam.

Rozšířená a virtuální realita (AR a VR)

Do we even have to say more? Svět obletěly snímky papeže v nastylovaných outfitech a řetězy na krku, TikTok ovládl filtr, který naprosto kopíruje mimiku vašeho obličeje a od reality je okem takřka nerozeznatelný. VR je všude a její důležitost i napříč sociálními médii jen poroste.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *