10 věcí, které mi dělají radost: Jana Horejšová z On The Boat

Moderní, cool, dostupné, lokální a upcyclované? Ne, to není utopie, to jsou hlavní hodnoty módní značky On The Boat, kterou založila Jana Horejšová. Ta se s námi na V Zákulisí podělila i o další věci, které jí momentálně přinášejí radost.

Jana je absolventkou oděvní školy v Liberci, pracovala v textilních dílnách jako technolog, připravovala vzorky na Děčínské dílně do výroby pro Pietro Filipi a zkušenosti sbírala v pražském salónu Richter.

Roky se věnovala i studiu Tradiční Čínské Medicíny a právě vášeň pro odívání, alternativní medicínu, roky na cestách a potřeba reagovat na současný textilní průmysl a světovou ekologickou situaci ji inspirovaly k založení vlastní udržitelné značky oblečení.

Přestože primárně působí v Praze, společně se svou rodinou tráví Jana část roku na pobřežích Atlantského oceánu na ostrově Lanzarote nebo v Andalusii, kde se kromě čerpání inspirace také účastní akcí podporujících tamní očistu. Co jí dělá poslední dny radost?

1. Velkou radost mi udělala účast na talku Má Vlast Edit v rámci pražského týdne módy, kde jsme diskutovali s Klárou Nademlýnskou a Mirem Sabou na téma českého a slovenského designu.

2. Další radostí je plánování první větší přehlídky na podzim letošního roku.

3. V osobním životě mi udělala velkou radost nástup naší dcerky do nové školy.

4. Velmi se těším i v osobní sféře na naše cestovatelské plány. Na leden plánujeme další cestu!

5. Velkou radost mi udělalo objednání ke kadeřníkovi, který se specializuje na kudrnaté vlasy. Jsem nositelkou takových vlasů a každý, kdo má kudrnaté vlasy, ví, jak je důležitý dobrý kadeřník.

6. Blíží se filmový festival v Karlových Varech a velkou radost mi dělá, že se nám začínají ozývat osobnosti, které chtějí vytvořit modely. Jak jinak – většina z nich bude vytvořena formou upcyklování.

7. Další radostí je náš zachráněný kocourek, kterého jsme si přivezli z Kanárských ostrovů. Našli jsme ho při našich cestách po ostrovech a byl na tom velice špatně. Nyní je s námi doma v Čechách a je to nejmilejší a nejvděčnější kocourek široko daleko.

8. Radost mi dělá i momentální tvorba mini upcyklované kolekce čítající asi dvanáct modelů, kterou představím v rámci Press Day v polovině června v showroomu agentury Friendly Friends.

9. Velkou radost mi dělá můj muž, zrovna si prochází velice náročným pracovním i osobním obdobím, a způsob, jakým situaci zvládá, je až obdivuhodný. Je mou velkou inspirací.

10. Těším se také z toho, že jsem se po skoro tříměsíční odmlce vrátila k pravidelnému cvičení pilates. Moje záda i postava to moc ocení!

Přečtěte si naše tipy na domácí cvičení pilates!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *