V Zákulisí s hudebníkem a producentem Radimem: Penězům nefandím, desku Annet X jsem produkoval zadarmo

Také jste se už nemohli dočkat na nový díl zákulisního podcastu? Tentokrát se nalaďte na vlnu rapu, vintage sedmdesátek a ‚R’n’B, kam vás přenese hudební producent, saxofonista a flétnista Radimo.

Radima Výchopeně, kterému nikdo neřekne jinak než Radimo, jsme se snažili nachytat už na začátku na tom, kdy vyjde očekávané album jeho kapely Champion sound. Tu Radimo nejen založil, ale dokonce v ní hraje na saxofon a flétnu.

Byl jedním z prvních, kteří u nás spojili doprovodnou kapelu s rappem.

Spolupracoval například s Prago Union, americkými tvůrci Diamond D, Smif N Wessun nebo Black Moon a jako producent se zasloužil například o poslední alba zpěvačky Annet X. Pracuje taky jako tour manažer, DJ, příležitostný rapper a stojí za unikátními projekty, jako je například glo orchestra.

Ego do rapu patří, bez toho to nejde. Já to své držím na uzdě a pouštím ho ven jen když je třeba.

Zákulisí spolupráce Annet X a Champion Sound

Radima znáte pravděpodobně z pódií i ze zákulisí hudebního uskupení okolo talentované zpěvačky Annet X. Tu se svou kapelou Champion Sound doprovází na turné. „Anet má rapovej swag, češtinu dokáže rozfrázovat tak, že zní jako angličtina,“ popisuje její unikátnost v hudebním průmyslu, ale dodává, že na jejím novém projektu už se nepodílí. Pokud vás zajímá proč, pusťte si podcast V Zákulisí.

Annet X jsem měl v merku od jejího prvního singlu. Na hudební scéně je úkaz.

Radimo se pohybuje i v tvrdém světě černošského rapu, a proto možná budete překvapení jeho skromností a pokorou. Sám o sobě například říká: „Mám velké nedostatky v hudební produkci, ale umím se obklopit těmi nejtalentovanějšími.“

Udělal někdy něco ve své kariéře, čeho lituje nebo se za to stydí?

Je na české scéně někdo podobný jako Annet X, s kým by se chtěl spojit?

Má nějaký rituál před koncertem nebo po něm?

A co jeho dráha rappera?

Co je to hudební produkce?

Pojďme se u produkování hudby na chvíli zastavit. Jak se Radimo dostal k produkování hudby? Co vůbec produkce hudby je? Co všechno musí producent umět a ovládat a jak se liší dobrý od toho průměrného nebo špatného? A co finanční stránka? Kolik peněz musím mít, aby mi zprodukoval desku? Odpovědi na tyto otázky najdete v nové epizodě podcastu V Zákulisí.

S Radimem jsme si zahráli hru *Nikdy jsem*

Jak doplnil následující věty?

Nikdy bych nešel na koncert….Nikdy bych si nepustil desku od… Nikdy už nechci slyšet písničku… Nikdy bych si nekoupil obraz od… Nikdy bych neprodukoval desku… Nikdy bych na saxofon nezahrál… Nikdy už nechci zažít… Nikdy bych neodmítnul spolupráci s…

Co jste o Radimovi pravděpodobně nevěděli

Radimo je doslova renesanční člověk. Kromě hudby pracoval 6,5 roku v lesní školce, chvíli studoval Ježkovu konzervatoř, mamka mu vyhodila dárek od legendárního Jiřího Stivína a při svém absolventském koncertě se ztratil v kvartetu Bacha už na začátku. Co dalšího za historky nám prozradil? Těšte si i na zákulisní detaily turné s rapovými hvězdami.

Speciální bonusová epizoda na herohero

Děkujeme všem, kteří se připojili k platformě herohero! Po aktivaci předplatného, které činí 5 euro za měsíc, se můžete těšit na bonusový obsah, jako je například speciální epizoda s návodem, jak se stát v daném oboru těmi nejlepšími. Každého hosta se ptáme na rady: Jak začít? Co musím umět? Kolik mě to bude stát? Jak se dostat tam, kde je on? 

A v případě Radima se zaměříme na to, jak se zorientovat ve světě hudby, co poslouchat, jak se zlepšovat a co by měl mít dobrý hudební interpret.

Celý podcast (hlavní + drbací část) si můžete poslechnout jak na Apple Podcast a Spotify, tak na Youtube Hero Hero.

Doporučené články

1 komentář

  1. […] chybět zpěvačka Annet X se singlem na kterém spolupracovala s hubením producentem Radimem (poslechněte si s ním celý podcast!), hit letošní Eurovize, singl od předchozích reprezentantů na Eurovizi We Are Domi a spousta […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *