10 věcí, které mi dělají radost: soutěžící MasterChefa a milovník jídla Adam Rundus

Adam Rundus momentálně bojuje o titul nejlepšího amatérského kuchaře v Česku. V reality show MasterChef patří mezi favority a nás baví nejen svým osobitým přístupem a pozitivní energií, ale milujeme i jeho profil na Instagramu. A co naopak miluje Adam? Čtěte dál.

1. Jídlo 

Jídlo je zkrátka moje vášeň. V dětství jsem byl docela vybírabej, až časem jsem objevil jeho kouzlo. Teď miluju jídlo připravovat. Naplňuje mě, když si na něm někdo pochutnává. Naplňuje mě, když se mi naplňuje žaludek nějakou peckou. Baví mě za ním cestovat, ochutnávát nový suroviny a pokrmy, zkoušet.

Baví mě se o jídle učit. Nejčastěji čtu kuchařky a když už koukám na televizi, tak jde o seriály a filmy o vaření. Miluju pohádku Ratatouille. Baví mě o jídle mluvit a slyšet. Jídlo mě baví sdílet. Do toho spadá sdílet v offline světě – shareovat jídlo, shareovat lásku k jídlu a to i v offline světě. Předávat to dál. Motivovat lidi, aby se hýčkali dobrým, kvalitním jídlem, ať už doma nebo v restauraci.

2. Mexiko

Mexiko pro mě byla láska na první setkání. Navštívil jsem spoustu míst, ale v Mexiku se tak nějak cítím jako doma. Možná i proto, že mě jím poprvé provedla moje ségra, která pro mě vždycky představovala domov, a lásku k Mexiku spolu sdílíme.

Sympatizuju s jejich kulturou, líbí se mi všechna ta barevnost, pestrost a živost. No a jak jinak, než že si ulítávám na jejich jídle. Je tam za mě prostě ten nejlepší streetfood na světě. Zbožňuju taky pohádku Coco, která se v Mexiku odehrává. Třeba jsem byl v minulým životě Mexičan. 

3. Hory a sníh

Velká část mojí rodiny je ze Špindlerova Mlýna a jeho okolí. Poznali se tam naši a když jsem byl malej, tak jsme tam trávili spoustu času. Táta mě naučil lyžovat. Vstávali jsme každý ráno brzo na sjezdovku na ten nejlepší sníh. Řekl bych, že jezdím poměrně dobře, a to hlavně proto, že jsem k tomu byl vedenej a vždycky mě to fakt bavilo. Na každou příležitost zajezdit si se fakt těším.

4. Být kreativní

Být kreativní a dovolit si být kreativní. Měl jsem s tím v minulosti totiž trochu problém. Přišlo mi, že na tvůrčí věci nemám talent, a tak jsem se jim nevěnoval. Teď si s radostí namaluju asbtraktní obraz, kterej si pak pyšně vystavím v bytě, i když v lidech vyvolává otázku, od jakýho dítěte jsem ho dostal. (smích)

Nejvíc se ale moje kreativita rozvíjí opravdu posledních pár měsíců, jelikož jsem se začal aktivně věnovat tvoření videí na instagram. Snažím se do nich vnést kus sebe a každé video povznést na novou úroveň. Na internetu je toho nespočet, a tak se snažím být kreativní a odlišit se.

5. Péče o sebe

Kvalitní jídlo. Kvalitní spánek. Být občas sám a psát si deníček. Jóga a plavání. Meditace. Wim Hof – tedy techniky dýchání a otužování. Snažím se tyhle věci brát v potaz a zařazovat do svýho životního stylu co nejvíc. Udržovat si nějakej balanc…

Takže v péči o sebe můžu zahrnou i jít sám na rande na pizzu, kterou miluju. Všechny tyhle věci, mě udržujou v psychický pohodě a vždycky, když na ně začnu trochu zapomínat, se cítím nesvůj.

6. Poznání

Velká kategorie, do který spadá poznání nových míst, zemí, kultur, jídel, restaurací, lidí, koníčků a aktivit. Samozřejmě je toho mnohem víc. Jsou věci, který nerad poznávám nový, třeba postel, tu mám fakt rád svojí. Jinak je to ale úplně naopak. Ruku v ruce s tím jde i to, že nemám rád stereotypy a spoustu pravidel, který jsou pro okolí daný, a principy, který je negujou, jsou pro ně tabu, mě lákají, baví a rozhodně je nezavrhuju.

Zároveň ač mě tohle celý naplňuje, s tím občas zápasím, protože jsem se moc neuměl najít. Každej tejden mě bavilo něco jinýho a přeskakoval jsem z jednoho životního snu na jinej. Tak nějak jsem se ale naučil, že nemusím mít jenom jeden sen. Jenom si je musím plnit postupně.

7. Zvířata

Hlavním zástupcem je Limetka. Bostonský teriér, kterýho si pořídila ségra, ještě když jsme spolu bydleli. Byla můj největší parťák a pořád je, i když bydlí na druhým konci planety u ségry na Kostarice. Pokaždý se na ni i na zbytek ségřiný zvířecí smečky neskutečně těším.

Mimo ní mě ale fascinujou všichni pejci a kočičky. U pejsků rozplývám hlavně právě nad Bostonskými teriéry. Baví mě ale i pozorovat malý krabíky na pláži. Bylo i super, projet se na koni džunglí a tak nějak s ním tou jízdou komunikovat. Některých zvířat se teda trochu bojím, třeba pavoků a škorpionů, ale o tom zas příště.

8. Cestování

Hodně předchozích bodů už směřuje k mojí lásce – cestování. Jsem hrozně šťastnej, na kolik míst jsem už měl možnost se podívat. Jsem fakt rád, kolik máme možností a svobody. Každej příchod na letiště, ale i jízda vlakem, ve mně vyvolávají euforický pocity při cestě za novým dobrodružstvím. Zároveň rád cestuju jak s někým, tak sám. Oboje má něco do sebe. Zkuste to!

9. Rád si zanerdím

Je to takový moje guilty plesure, ale i to mě jednoduše naplňuje. Dřív jsem hrál hry na počítači a na playstationu. Fakt jsem si ulítával na Fifě. Dokonce se mi v roce 2017 podařilo vyhrát mistrovství Česka a Slovenska ve Fifě. Je to jeden z životních highligtů, haha.

Skrz hraní jsem ale poznal i pár kamarádů, s kterýma se rád stýkám do dnes. No a ač už jsem to hodně omezil, někdy se zkrátka rád sejdu s kámošema na Fifu, ještě nedávno jsem si zahrál i Wowko. No co, někdo hodiny scrolluje, já si rád zahraju. 

10. Být ve společnosti

Ještě jsem nikam pořádně nezahrnul klišé, kterým je rodina a přátelé. Ale je to jednoduše pravda. Nic z toho, co rád dělám, bych totiž bez svého okolí nebyl schopnej dělat. Nedávalo by mi to smysl. Dost možná bych to ani nedokázal.

Mám neskutečně velkou podporu ve svých přátelích, rodině a to hlavně v mámě, ségře, taky ve svojí Dorotce. Můžu se na ně kdykoliv obrátit, dodají mi vždycky jistotu a dobře poradí. A ač jsem občas rád sám a rád sám cestuju, zároveň strašně rád sdílím nový zážitky a radost. 

Bonus: Smích a sranda

Občas je u mě težký poznat, kdy si dělám legraci a kdy něco myslím vážně, jelikož beru život s lehkostí a hodně věcí se snažím zjednodušit smíchem. Někdy to možná není úplně na místě, ale rozveselit někoho v mým okolí a nebo třeba pokladní v krámě, vždycky nesmírně naplní můj den.

Smích je zdravej, smějte se víc, neberte se moc vážně a nelamte si zbytečně hlavu nad maličkostma. Taky klišé, ale taky jedna velká pravda!

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *