Darujte letos zážitek. Celý večer v knihkupectví nebo výlet do pražského podsvětí

Patříte mezi minimalisty, nesnášíte hromadění věcí a Marie Kondo je vaše modla? Pak vám možná každoroční šílenství kolem shánění dárků připadá jako holý nesmysl. Pokud nechcete své blízké obdarovat materiálními radostmi, máme pro vás pár tipů na vskutku originální zážitky.

Večer v Book Therapy

Víte o někom, kdo touží mít celé knihkupectví aspoň na chvíli pro sebe? Miluje knížky, rád si je prohlíží a ještě raději kupuje? Pak je tenhle dárek právě pro něj. Book Therapy není obyčejné knihkupectví, je taky zdrojem klidu a inspirace. Proto tady můžete zažít třeba výjimečný večer, kdy po zavírací době otevřou dveře pouze pro vás a váš doprovod. Nechybí skvělé víno, hudba a kouzelná atmosféra.

Zážitek koupíte zde.
Cena: 3.490,-

Komentovaná prohlídka umění

Chcete zase o kousek víc porozumět umění? Tak zkuste komentované procházky za uměním neboli KOPR. Jejich cílem je zprostředkovat umění srozumitelně a poutavě, ovšem bez rezignace na hlubší porozumění a odhalení širších souvislostí. Součástí každého KOPRu je návštěva alespoň dvou výstav a procházka po umění ve veřejném prostoru v okolí. Nechybí ani zastávka na kávu či skleničku, abyste vše mohli patřičně vstřebat a chvilku si odpočinout.

Nabídku procházek najdete tady.
Cena: 1.000,- za osobu

Večeře v Marii B

Novinka z rodiny Ambiente, kde se nudit opravdu nebudete! Dopřejte svým blízkým neopakovatelný zážitek v uvolněné restauraci, kde neexistuje žádné menu – Marii B se totiž servíruje formou carte blanche, tedy bez lístku. A záleží jen na vás, jestli si pak necháte prozradit, co jste v každém ze čtyř chodů ochutnali. Šéfkuchař Jiří Šoura servíruje tradiční českou kuchyni inspirovanou kuchařskou knihou Marie B Svobodové v nebývale kreativním pojetí. Zážitek umocní párování s víny z místní vinotéky Vin de Marie.

Zážitek koupíte tady.
Cena: 5.800,-

Pragulic prohlídky Prahy

Vytáhněte svou rodinu z komfortní zóny a poznejte Prahu očima bezdomovců. Mrkněte na Pragulic a konečně si projděte město s člověkem, který ho zná jako své boty. Navíc pomůžete tam, kde to dává smysl. Uvidíte, že už nikdy se na bezdomovce a ulice města nebudete dívat tak jako dříve. A co je třeba v nabídce? Utajená místa Žižkova, Pražská drogová scéna, Pražské podsvětí nebo Praha z pohledu gayů.

Dárkové vouchery koupíte tady.
Cena: od 300,-

Mluvme spolu

Není snad hezčí zážitek, než si se svými blízkými hezky popovídat. Ideálně o věcech, která by vás nejspíš jako typické téma pro diskuzi nenapadla. Víte třeba, kdy vaši blízcí naposledy brečeli smíchy? Nebo co o nich nikdo neví, ale měli by? Zahrajte si tyhle karty a uvidíte, že máte o zábavu a zážitky postaráno!

Karty koupíte třeba tady.
Cena: 499,-

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *