Ďábel nosí… brokolici. Jak se móda inspiruje v jídle?

Holky z módy přeci nejedí. Not since two became new four and zero became the new two. Proto se ptám – jsou módní kousky inspirované jídlem jen posměškem vyhladovělým modelkám, které je musí nosit? Jde o karikaturizaci módního průmyslu? Nebo mají módní návrháři prostě jen taky hlad? Ať tak nebo tak, jídlo je módě inspirací už spoustu let. A tohle je náš výběr z hroznů (haha).

Collina Strada určuje, že trendem na jaro a léto nadcházejícího roku bude brokolice. Ale jedině ta se šperky od Swarowski, to dá rozum.

Brand spojující módu a umění Puppets and puppets dovoluje si život občas osladit, třeba tradiční americkou cookie. Pro doplnění vitamínů pak můžete zvolit i banánovou variantu.

Řešení pro každého, kdo si nemůže moc vyskakovat (třeba proto, že moc utrácel za kabelky), přináší britský návrhář JW Anderson v menswear kolekci na jaro a léto 2023 s otevřenými plechovkami. Co asi čeká uvnitř…

V kolekci na jaro a léto 2022 představil Jonathan Anderson mimojiné i lodičky s prasklým vajíčkem, a to hned vedle bot s lakem na nehty nebo růží místo podpatku. „Žijeme v surrealistické době, nic nedává smysl,” okomentoval kolekci módní ředitel. A má pravdu! Tyhle boty by byly ideální na procházku na farmářské trhy.

Rapper Tommy Cash poprvé představil svoje bread loafers v roce 2019 jako součást výstavy s Rickem Owensem. Vtip se stal realitou a o téměř dva roky později se jeho vize zhmotnila pod záštitou jednoho z největších módních domů vůbec, Maison Margiela. A tentokrát bez data spotřeby.

A nikdo, opakuji nikdo, netrýzní hlady sebe a své modelky během přehlídky lépe než Jeremy Scott. V kolekcích pro módní dům Moschino se inspiroval řetězcem McDonalds, popcornem, čokoládou, čipsy nebo třeba zubní pastou.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *