Z deníku vizážistky: Jak jsem líčila idola generace Z zpěváka Yungbluda

Díky mé práci make-up artistky se často dostávám k známým osobnostem, které je radost nejen líčit, ale i si s nimi povídat. Zajímá vás, jaké produkty při své práci používám? O čem se s klienty bavím? A jak vypadal výsledek? Vítejte v zákulisí, tentokrát s miláčkem generace Z, kterého na TikToku sleduje pět milionů lidí – Yungbludem.

K příležitosti jako je tato, jsem se dostala díky přímému oslovení, konkrétně Jonášem Čumrikem, jenž pracuje pro Universal Music. Yungblud měl začátkem června dva koncerty v Praze a na mně bylo, nalíčit ho na show i na následné rozhovory. Myslím si, že mám ve své práci už celkem rozpoznatelný rukopis, dělám možná takový víc artsy make-up, který se zde zcela nabízel.

Kdo je Yungblud?

Dominic Richard Harrison je pětadvacetiletý britský zpěvák rapper a textař, který výrazným způsobem promlouvá k náctiletému publiku. Ve svých textech i názorech vyjadřuje obrovskou podporu LGBTQ+ komunitě, nebojí se mluvit o depresích a velkým tématem je pro něj i mentální zdraví. Svůj pražský koncert ukončil slovy: „Fuck Putin.“

Příprava jako klíč k úspěchu

Ještě před tím, než se s klientem potkám, dělám si vždy přípravu. Vše začíná vytvořením moodboardu, ve kterém si ujasním, jak celý vizuál bude vypadat. Je pro mě ale velmi důležité, aby se klient cítil sám sebou, a tak musím výsledek probrat i s ním. Miluji otevřenost k make-upu a celkové image, ale je důležité zjistit, kde jsou hranice, kam až je daný umělec schopný zajít. Zásadní je i psychologické hledisko make-upu, a tak zjišťuji, jak chce klient v daný moment působit.

Neexistují žádné hranice ani pravidla.

Vždy se ale snažím vysvětlit, že make-up je stále jen „barvička“ a vše jde ubrat, či přidat. Neexistují žádné hranice ani pravidla. Co je ale pro mě důležité, aby ho dokázali následně prodat a nosit. I kdyby byla má práce jakkoliv perfektní, ale klient se v ní necítil, nepustím ho na stage.

Neperfektně perfektní

Yungblud je určitou ikonou pro generaci Z, nebojí se dát najevo, kým je a mluví o tom, proč je právě takový, jaký je. I proto jsem se nabála dát intenzivní důraz na oči, které mu díky výrazným stínům krásně vynikly. Zvolila jsem tvar kočičího oka, který mu oko protáhnul víc, než byl zvyklý. Ten jeho pohled modrých očí byl ale díky tomu ještě více pronikavý. Jediné, co si přál bylo, aby celkový look vypadal neupraveně. A tak jsem zvolila make-up neperfektně perfektní.

Krok po kroku

Úplně jako první, než začínám někoho líčit, se ho zeptám na alergie. Chci mít 100% jistotu, že mé připravené produkty jsou bezpečné. Poté pleť vyčistím a hydratuji ji, používám především organickou skin care, následně udělám jemnou masáž obličeje a začínám nanášet make-up. Vždy začínám u očí, aby mi opadávající pigment nezkazil následnou perfektní pleť s make-upem. Jelikož ale zde bylo zadání neperfektně perfektní, udělala jsem to přesně obráceně. Začala s pleťovkou, poté až oči.

Organická skin-care, nesmazatelná dekorativka

Oční linku jsem nakreslila pomocí gelu na obočí Dipbrow Pomade od Anastasia Beverly Hills v odstínu Dark Brown. Vím, že je to produkt, který je určený na obočí, ale má tak skvělou konzistenci, texturu i krycí schopnost, že ho používám i jako podklad pro velmi tmavé oči. Poté jsem oko vytvarovala stíny Super Pomade Vegan Eyeliner, Shadow + Brow Pigment od KVD Beauty, zvlášť odstín Graphite – Ultra-Black má dokonalý pigment.

Co se týče pleti, použila jsem na ni make-up Liquid Foundation od organické značky Kjaer Weis, který u nás seženete v Líčírně. Ke konturování jsem sáhla opět po značce KVD Beauty, která má úžasnou Shade + Light Refillable Face Contour Palette. Vše jsem zakončila pudrem Poudre Universelle Libre od Chanel, učesala obočí a nanesla balzám na rty.

Vždycky mě zajímá, co na konečný výsledek říká klient a v tomto případě byl Yungblud absolutně nadšený. Nejvíc se mu líbily asi oči, o kterých řekl, že vypadají skvěle.

Debaty o lidstvu i situaci v Polsku

Během práce si většinou s klienty povídám, ale i zde musím nejdřív opatrně. Je potřeba pochopit, jak daný člověk přemýšlí a vhodně najít společné téma. Yungblud byl ze začátku velmi opatrný, ale po chvíli, kdy se v mé přítomnosti cítil bezpečně si začal otevřeně povídat a byl moc milý.

Probrali jsme celkově dnešní dobu, povídali si o tom, co se děje v Polsku, kde měl koncert naposledy. Zajímalo mě, jak ho tam přivítali. Shodli jsme se na tom, že lidstvo jako celek je velmi zajímavé a spíše, než to kdo jsme, víme, kdo nejsme.

A na koho se můžete těšit příště? To zatím neprozradím, ale čekání si můžete zkrátit třeba rozhovorem se mnou, který najdete TADY.

Doporučené články

1 komentář

  1. […] už od nás znáte – povídali jsme si s ní o její práci make-up artistky nebo třeba o tom, jak líčila zpěváka Yungbluda. Tentokrát jsme ji vyzpovídali ohledně natáčení videoklipu Láska & bolest i dokumentu a […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *