Virgil Abloh: Nejikoničtější kousky, které vznikly pod taktovkou vizionáře

V neděli večer otřásla celým módním světem smutná zpráva o smrti Virgila Abloha, zakladatele streetwearové značky Off-White a kreativního ředitele mužské divize módního domu Louis Vuitton. Pojďte se společně s námi ohlédnout za nejvíc ikonickými kousky, které tenhle geniální designér a vizionář stvořil.

Virgil x Off-White

Kolekce představená v rámci fashion weeku F/W 2021 nesla příznačný název Laboratory of FunShow oslavovala návrat k offline přehlídkám a otevírala i zavírala ji Virgilova múza Bella Hadid. V kolekci se také poprvé ukázala maska Frank-esque (zajíc z thrilleru Donny Darko), kterou později vynesl sám Abloh na poslední Met Gala.

@metgalaofficial

Virgil x IKEA

V roce 2019 navrhl Virgil kolekci doplňků pro švédskou nábytkářskou firmu IKEA s názvem MARKERAD, která se vyznačovala ikonickými uvozovkami. Vyprodala se za necelých 5 minut.

ikea.com

Virgil x JAN

V době Ablohova nástupu do Louis Vuitton měl šanci se v jeho ateliéru učit (a podílet se na vzniku nové kolekce) i známý český návrhář Jan Černý. Fotka Virgila a Janových prestižek obletěla doslova celý československý Instagram.

@jancerny_

Virgil x Biebers

Návrhářů svatebních šatů je na světě nespočet, obléct však modelku Hailey Bieber v den její svatby mohl jen Abloh. Vzpomínky na korzetovou třpytivou róbu s dlouhou vlečkou nesoucí nápis „Till death do us part“ jsou teď však o něco pochmurnější.

@haileybieber

Virgil x Jay-Z

Virgil nebyl jen geniálním návrhářem, ale také velmi populárním DJem, a tak není překvapivé jeho spojení s hudební scénou. V roce 2011 navrhl obal alba Jay-Z a Kanyeho Westa Watch the Throne. Tato spolupráce mu dokonce vynesla nominaci na Grammy.

Virgil x Serena Williams

V rámci 2018 U.S Open se Off-White se spojilo s firmou Nike a společně oblékli tenisovou hvězdu Serenu Williams. Kdo jiný by také tenistku mohl na zápas obléct do této sukně?!

@serenawilliams

Virgil x Kanye West

S Kanyem nejen že společně začínali jako stážisté a byli dlouholetými přáteli, Virgil byl také Westovým stylistou a pravou rukou při výrobě merche. Nejikoničtější je rozhodně merch k albu Life Of Pablo, které vyšlo v roce 2016. Everyone felt like Pablo back in 2016!

@yu_ta612

Virgil x LV

Tady nemůžeme nezmínit jeho první, velmi emotivní, kolekci představenou v rámci fashion weeku SS19 v Paříži. Mezi modely byl například Kid Cudi, v první řadě samozřejmě nechyběl Kanye se svou tehdejší ženou Kim Kardashian.

via LV livestream
úvodní foto: lvmh.com

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *