Spotřebováno: Make-up mého života i parfém s vůní pepře a čaje

Co nás v uplynulém měsíci zklamalo, nadchlo, zkrášlilo nebo zničilo?

Duben byl pro mě ve znamení vůní. Vyzkoušela jsem mnoho novinek, ale také spotřebovala svůj velmi oblíbený, ale nevšední parfém s vůní pepře a čaje. Co mi naopak nevonělo vůbec byl všemi oplývaný transparentní pudr od Dermacol. No, není každý den posvícení, ale i tak se pojďte se mnou podívat na to, co byste v kosmetice neměli minout.

Photoshop v realitě

Najít skvělý make-up je podle mě stejně složité, jako najít si vhodného partnera. Ne každý vám bude sedět, a ne každý vydrží celé dny i noci. Po vyzkoušení bestselleru od Estée Lauder jsem měla jasno, našla jsem ho. Double wear je sice hodně krycí, ale jeho jemné pigmenty sjednotí pleť tak dokonale, že nepotřebujete ani drahé báze či korektory.

Na výběr je z velkého množství odstínů a podtónů, a tak si dovolím tvrdit, že sedne komukoliv. Největší předností je pro mě ale výdrž make-upu. Při dni plném schůzek nemám čas se upravovat třikrát denně před zrcadlem, a tak velmi oceňuji, že téměř po 12 hodinách vypadá můj obličej úplně stejně jako ráno.

ESTÉE LAUDER Double Wear Stay-in-Place Makeup, 1 390 Kč

Jako zlatovláska

Šampony na vlasy zkouším asi nejčastěji z veškeré pečující kosmetiky a jelikož mám jemné vlasy, myji si je velmi často. Troufám si proto říct, že v nich mám celkem přehled. Mou dlouho oblíbenou značkou je Davines. Dodnes nezapomenu na chvíli, kdy jsem značku použila poprvé. Naprosto mi uhranula vůní i svými hydratačními účinky a nebeským leskem.

Příjemným bonusem je také udržitelnost produktů a přírodní složení. Nejsem jejich striktní vyznavačka, ale v kombinaci s ostatní chemickou kosmetikou mi to dává pocit vyvážené rovnováhy. Vlasy jsou již po jednom použití výrazně hladší, snadno se rozčesávají a lesknout se budou stejně, jako když odcházíte od svého kadeřníka.

DAVINES OI Shampoo, 359 Kč

Vůně fajnšmekrů

Asi tuším, že tato vůně nebude pro každého, ale mě okouzlila natolik, že jsem si o parfémovém domě Maison Crivelli musela zjistit co nejvíc do posledního detailu. V roce 2018 ji založil eklektický Francouz s touhou po dobrodružství a vizí smíchat vůni plnou kontrastů v moderním a unisex podání. To se mu povedlo na výbornou zvláště u vůně Osmanthe Kodoshan, ve které kromě ovoce a dřevitých tónů ucítíte také exotické vůně a kůži.

Mně kromě mých oblíbených ingrediencí, jako je tabák, ambra nebo pačuli, uhranula především svěžestí anýzu, peprností černého čaje a pepře a také nevšední, ale sladkou vonokvětkou. Jedno vám garantuji, nikdo ve vašem okolí takhle vonět nebude, ale všichni budou chtít.

MAISON CRIVELLI Osmanthe Kodoshan, 4 700 Kč

Pan přeceňovaný

Bohužel i tentokrát nevynechám produkt, který mi absolutně nesedl. Od sypké konzistence, kterou nejdříve musíte vyklepat do víčka produktu a až pak nanést, po nepříjemnou vůni, jež bílý prášek zanechávající mapy má.

Vím, jde o jeden z oceňovaných a oblíbených produktů známých vizážistů, ale i tak nemusí sedět každému typu pleti nebo make-upu, s kterým je kombinován. Navíc mě udělá velmi bílou, a tak není divu, že se mě několik lidí v poslední době zeptalo, jestli nejsem nemocná. Ne, nejsem, jen zklamaná. Z tohoto „zázraku“.

DERMACOL Invisible Fixing Powder, 259 Kč

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *