5 návyků pro krásnější pleť podle Elišky Matějkové

Jedna z nejžádanějších make-up artistek a skin-care guru Eliška Matějková má kromě dokonalé pleti také řadu zkušeností s kosmetickými produkty i procedurami. Zajímá vás, bez jakých zásad a rituálů si už nedokáže představit svůj den? Co dělá před spaním a bez čeho nevstoupí do letadla?

Hedvábné doplňky pro lepší spánek

Ze všeho nejradši mám můj spací rituál, který začíná tím, že si postříkám polštář levandulovým sprejem a následně si nasadím masku na oči. Ze začátku mi to připadalo jen roztomilé, ale postupem času jsem čím dál víc vnímala jeho výhody.

Používám masku na oči značky Holistic Silk, která je obrovská, díky čemuž perfektně sedí na obličeji a dokonale zachytí každý paprsek světla. Nemůžu bez ní být! Je vyrobena ze 100% hedvábí, což napomáhá hydratovat pokožku a nedráždit ji. V zimě zahřeje, v létě chladí, a navíc neabsorbuje žádné krémy.

Gua sha is my BFF

Možná jsem s tím už trošku otravná, ale já opravdu masáž obličeje a krku pomocí nástroje Gua sha miluju a nemůžu bez ní být. V praxi to vypadá tak, že si lehnu klidně do postele, vypnu televizi, hudbu a všechny přístroje, protože se potřebuji plně soustředit, a užívám si každého tahu masážítkem.

Kde jsou lymfatické cesty, tam tolik netlačíme, spíš hladíme a přejíždíme. Základem každé takovéto masáže je hlavně správný podklad, který musí být klouzavý. Já nejčastěji používám čisticí mléko nebo klidně i olej. Zkrátka to nesmí drhnout.

Co se týče směru, tak vždy, když masíruji lymfatické cesty, směřuji do středu těla. To znamená, že pokud masíruji obličej a krk, jdu směrem dolů, pokud nohy, jdu směrem nahoru.

Krása v tabletkách

Jak mnozí z nás asi tuší, krása vychází především zevnitř, a tak zvlášť v poslední době zařazuji do své rutiny i doplňky stravy. Nejradši mám ty od českých výrobců Cultus Lab a by Anna Brandejs. Nejsem schopná dát svému tělu to nejlepší jen skrz stravu, a tak jsou pro mě tyto zázračné tabletky tím pravým, po čem se cítím já i má pleť naprosto skvěle.

Zamaskovaná

Masky na obličej jsou alfou omegou mých kosmetických rutin a nevcházím bez nich ani do letadla. Mé pleti dodají potřebné glow, hydrataci a dokonale ji vypínají. Moji oblíbenci? Momentálně Deep Detox Tightening Mask od Magicstripes, Vital Perfection Uplifting & Firming Express Eye Maska od Shiseido a Vitamin-Infused Meso Face Mask od MZ Skin. Zázraky!

Ťupkání s P50

Jsem propagátorkou techniky ťupkání, jak jsem nazvala mou aplikaci produktu Lotion P50 od mé oblíbené značky Biologique Recherche. Čistí, stahuje póry, hydratuje, exfoliuje, řeší problémy s pletí a vyrovnává PH. Ale je také potřeba upozornit na to, že v první řadě se musíte poradit se specialistkou v salonu.

První týden používání se dává na namočený a vyždímaný tamponek. Poté ráno na namočený, večer na suchý a poté už jen na suchý. Tamponkem s produktem po obličeji nepřejíždíme, pouze ťupkáme jako bychom na pleť obtiskovali razítko po dobu jedné až dvou minut. Bez legrace se jedná o produkt, který vám změní život.

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *