10 věcí, které mi dělají radost: Alex Sedláčková

Alex určitě nemusíme dlouze představovat – tuhle krásku, jejíž poznávací znamení je zlatý septum piercing, zná každý módní nadšenec. Na svém Instagramu často ukazuje své stylové outfity, najdete ji ale i na Tik Toku nebo na blogu Alexanderplatz, který její kariéru v roce 2016 odstartoval. Usměvavá blogerka a influencerka nachází módní balanc mezi designovými kousky a úlovky ze second-handů nebo z maminčiny skříně. Žije střídavě v Praze a Olomouci, my ji ale vždycky budeme mít spojenou i s hipster Berlínem a prosluněným Bali. Co jí v posledních dnech dělá radost?

1. Rozhodně kafe! Miluju dobrou kávu a neumím si bez ní představit jediný den. S přítelem rádi podporujeme lokální pražírny a doma si V60 děláme častěji, než je doporučeno. 

2. Vůně nových knih. Málokdy odcházím z knihkupectví s prázdnou. Dnes jsem si třeba koupila novou knihu od Aleny Mornštajnové – Listopád a těším se, až budu mít čas si ji přečíst. 

3. Západy slunce. Obzvlášť v poslední době jsem se naučila mít radost z maličkostí a ze všedností, které nám dny nabízí. Západy slunce patří rozhodně mezi ně.

4. Setkání s přáteli. 

5. Romantické filmy. I když u nich pokaždé brečím, dalo by se říci, že mi dělají radost! Můj tip je Dej mi své jméno (2017) – příběh odehrávající se v 80. letech na italském venkově. Láska, zakázaná vášeň, umění, filosofie a krása (duševní i fyzická) – tomu filmu prostě nechybí nic. 

6. Dobré jídlo. Hlavně špagety a kvalitní parmezán. A taky skořicový šnek. A taky salát s halloumi sýrem od mého kluka. A dalších 73 784 983 jídel. 

7. Když dokážu někomu vykouzlit úsměv na rtech. 

8. Čerstvé řezané květiny ve váze. Miluji pivoňky a právě je jejich sezóna!

všechny fotografie, Instagram @alexsedlackova

9. Slunce!!!!! 

10. Láska! V jakékoliv podobě.


Co dělá radost Zuzaně Pelkové nebo Lucii Kocman?

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *