V Zákulisí s Kristýnou Paulus

Když jsem známou lektorku jógy Kristýnu Paulus poprvé viděla, omlouvala se, že má na sobě tepláky (mimochodem značky Pangaia). Sršela z ní neuvěřitelně dobrá energie a radost ze života. S manželem Danielem založila jógové studio Paulus Yoga a na její lekci se nyní můžete připojit i on-line.

1. Jak začínáš svůj den?

Zjistím, kterou nosní dírku mám víc průchozí a nohou stejné strany těla vykročím z postele. Je to technika ze Swara jógy. První kroky pak samozřejmě míří do koupelny, a následuje moje ranní klasika na podložce. Abych měla klid a prostor, stávám poměrně brzy (mezi 4 a 5h).

2. Co je největší benefit tvojí práce?

Velice mě baví a vážím si toho, že díky učitelům mohu jít hlouběji do znalostí a dál se vzdělávat v tantře, v ájurvédě i v józe samotné. Miluji připravovat praxe a provádět. Určitě i možnost být na podložce se zajímavými a známými osobnostmi. Takže to zkusím shrnout – dál si rozšiřovat znalost, provádět, poznávat a sdílet.  V tom všem je krásná energie.

3. Co bys nikdy nesdílela na sociálních sítích?

Nahé fotky mých dětí.

4. Čí plus 1 bys chtěla být?

Mého manžela Daniela.

5. Kam chodíš na oběd / co obědváš?

Většinou si vařím krabičky. Chci mít přehled o tom, co jím. Když jdeme na jídlo ven (nebo si ho necháváme přivézt), je to buď Sia, nebo Chopsticks Bistro.

6. Čeho se bojíš?

Strach je něco, s čím v jógové praxi pracujeme. Necítím strach ze smrti, ale samozřejmě nevím, jaká bude realita. To, co ve mně vyvolává úzkost, je možná bolest mých dětí.

7. Co o tobě moc lidí neví?

Na sociálních mediích jsem velmi otevřená (pro někoho možná příliš), co se týká mého života i mojí rodiny. Snažím se přímo nesdílet své politické názory.

8. Jak řešíš svoje bad days?

Mám dvě záchranná kola. Praxi – kde vím, jak pracovat s energií a posunout si psychiku tam, kam potřebuji. A druhé mám v Danielovi. Probereme spolu svět, zasmějeme se a den je hned hezčí.

9. Kdo je tvoje pravá ruka?

Budu nudná! Daniel – muž, přítel, parťák.

10. Co uděláš jako poslední, než jdeš spát?

Zvědomím si, že se chystám ke spánku, a že budu přecházet třemi stavy – bděním, sněním a spánkem, a že jimi chci procházet vědomě. Pak si opakuji osobní mantru a usínám.

11. V zákulisí, nebo na pódiu?

Nyní v zákulisí, dříve na pódiu.

12. Ráno, nebo večer?

Ráno.

13. Zvát, nebo se nechat pozvat?

Zvát.

14. Hodně, nebo málo?

Hodně lásky, málo věcí.

15. Experiment, nebo klasika?

Experiment mimo podložku, klasika na podložce.

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *